Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Fiat Panda: Prava zabava uz samo dva cilindra

Fiat Panda
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
04.01.2014.
u 17:00

Cijena ove Pande s bogatom opremom iznosi 90.621 kunu

Kao nekad u legendarnoj peglici, Fiat ispod poklopca motora sada u Pandi nudi samo dva cilindra. Ali, dvocilindrični motor u ovom je slučaju potpomognut turbopunjačem i razvija 85 KS. Taj motor je Fiat predstavio prije nekoliko godina i zbog njega osvojio brojne nagrade. U Hrvatskoj nije prolazio zbog visoke cijene, a nakon uvođenja novih trošarina i s vrlo čistim ispustom CO2 od samo 99 g/km bitno je pojeftinio i postao konkurentan.

Mirna na većim brzinama

Pandu čini vrlo zabavnim gradskim automobilom. Zvuk pri mirovanju podsjeća na mlinac za kavu, ali kad se stisne gas djeluje sportski. Tako se Panda ponaša i u gradskoj vožnji, vrlo je zabavna. Ovjes je odlično podešen pa Panda s lakoćom prolazi zavoje bez zanošenja. U zbilji ubrzanje od 11,2 s djeluje vrlo uvjerljivo, a pravo iznenađenje se događa na otvorenoj cesti gdje smo lakoćom prolazili pored začuđenih vozača ozbiljnih limuzina. I na velikim brzinama na autocesti Panda je izrazito mirna i stabilna, što je rijetkost kod malih automobila.

Petbrzinski ručni mjenjač je precizan, s dobro odmjerenim stupnjevima prijenosa.Ipak, postoji i jedan minus. Ako se uživa u vožnji potrošnja ni uz stop/start sustav ne pada ispod 8,5 litara, iako je deklarirana na samo 4,2 l/100 km.

Panda ima zaobljene linije, ali zadržala je kockastu strukturu pa se u njoj sjedi uspravno. Zbog jednovolumenskog oblika mjesta za glavu ima dovoljno, a pruža i - za ovako mali auto - (dug 365 cm) solidan prostor za četvero putnika. Prtljažnik je pravilnog pravokutnog oblika i prima 225 litara.

Dizelaš skuplji 2000 kn

Cijena? Turbobenzinska Panda s najjačom Lounge opremom stoji 90.621 kunu. Mnogo štedljiviji dizelaš s istom opremom i 75 KS je oko 2000 skuplji, ali nije tako zabavan kao ovaj dvocilindraš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije