Pa tko si to može priuštiti: Kilogram zubatca 26 eura, škarpine i kovača 38, a bakalara 60!
Na zagrebačkoj tržnici Dolac kažu da je bakalar oko 5 eura skuplji nego lani, a trgovački lanci prodaju ga po cijeni između 35,99 i 40,99 eura (nekadašnjih 308,84 kune), vakuumirana u prosjeku između 42,99 i 47,99 eura (361,58 kuna). Hrvati ga pojedu oko 250 tona
Komentari 35
Razgovor s vjernicima u predblagdansko vrijeme se uglavnom svodi na to kako se nažderati bakalara na Badnjak i kako se nažderati mesine na Božić. Skromost je postala nepoželjna vrlina.
Nebum papal.
Oslić i bakalar smrznuti se mogu pripremiti na bjanko. Jednako izvrsno minus smrad.
Pih taj bakalar kao osušena kora od hrasta mi nebi ni u peć išao a kamoli na stol. Nek mi oproste ovi što vole to jesti. Bolje neku svježu ribu pripremiti
Božić nije niti orešar, niti žderanje svega i svaćega, već priprava( ispovjed), misa i sv. prićest , i darivanje potrebima
Previše sam škrt da bi kupovao po većim cijenama, ako je cijena veća nego li 2019 godine preskočim. Vrijedi i za restorane i kafiće, tako da sam uštedio ustvari više nego prije. Koristim trik da dodam 0 na cijenu u eurima pa mi odmah svane, 1 eur -> 10kn, ako netko kavu prodaje za 2 eur, -> 20kn, hvala ne, ako netko odojka prodaje za 9 eur -> 90kn, hvala ne, itd. Kruh 1.5 eur, hvala ne, pečem ga za te pare sam. I tako redom, kupim samo najosnovnije i odem u veći šoping izvan hrvatske gdje je jeftinije.
Ja ću na Badnjak smazati kamenice i špageti sa školjkama 😋...ne želim kuću usmrditi ribetinom.
Jedino da umirem od gladi jeo bih sušeni Bakalar, koji ima okus i miris stare kožne iznošene cipele, a i jednako je žilav.
Neki odvajaju velike novce za utakmice kod nas i u svijetu, neki za modu, neki za aute a neki da se počaste za dva velika kršćanska blagdana. Ne vidim u čemu je problem. Kuka li netko zbog toga što je cijena auta 75000 eura?
Što vide u toj osušenoj i smrdljivoj ribi?
Nakon puno godin nisan kupija a niti ću kupiti bakalar. Prvo, cijena je sramotno visoka. U Hr nisu trgovci, to su izrabljivači. Drugo, puno puta platiš nešto što nije bakalar. Sramota što država ignorira te lupže. Ulje isto. Ko zna ca jedemo, a plaćamo ka zlato.
Nije bakalar skup. Dok god ima kret....spremnih da plate tu besramnu cijenu, bakalar je jos i jeftin!
Što fali osliću u zamjenu za bakalar? Smrznuti oslići bez glave 1 kg. 4,69 E.
Jednom sam htio kupiti taj osušeni bakalar a odgovor djece je bio:zašto ne kupiš pravu ribu umjesto tog smrdljivog osušenog lista kukuruza?Losos je zakon
Svaki Badnji dan i Veliki petak bakalar "na bilo", obavezno. Kad se namoči 3 dana u vodi volumen mu se poveća 3-4 puta. 100 g suhoga bakalara po glavi je ok. Tako da nije ni skup. Jedna od mojih top 5 spiza. Pečena janjetina s ražnja i odojak mi nisu ni u prvih 10. Uglavnom morska spiza n top listi.
Zbog Ukrajne jer je najveći proizvođač i izvoznik bakalara.
Ne kupujem ribu iz protesta jer je bezsramno skupa. To su ti Dalmatinci sve je njihovo preskupo.
Sva ta roba i hrana je naručena još prije tri četiri mjeseca po nižim cijenama dobar izgovor zlata vrijedi.
Samo kukate nema vecih negativava na svijetu, kupi sta mozes i proslavi blagdane, ili malo vise radit, stedit i onda se moze i nesto priustit skuplje.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Mogu zivjeti bez ribe, nije bed ali bez prasice ne.