Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PODACI

Njemački ministar: Volkswagen nije manipulirao samo u SAD-u, već i u Europi

Volkswagen
Foto: Reuters/PIXSELL
24.09.2015.
u 15:16

Dobrindt je rekao a nije poznato koliko je vozila u Europi zahvaćeno skandalom

Volkswagenove manipulacije s testovima ispušnih plinova nisu se događale samo u SAD-u, već i u Europi, rekao je njemački ministar prometa Alexander Dobrindt, prenosi Reuters.

- Obaviješteni smo da su i u Europi vozila s 1,6 i 2-litarskim dizelskim motorima zahvaćena manipulacijama o kojima se priča - rekao je Dobrindt, dodajući da nije poznato koliko je vozila u Europi zahvaćeno skandalom. Rekao je da će se testovi nasumični testovi vršiti i na automobilima drugih proizvođača.

- Jasno je da se Federalni ured za motorni promet neće usredotočiti samo na VW-ove modele - rekao je.

Američka Agencija za zaštitu okoliša prošlog je petka javila da je softver u Volkswagenovim i Audijevim automobilima pokretanima dizelskim motorima davao lažne podatke o emisijama štetnih plinova. Zbog velikog skandala Martin Winterkorn jučer je odstupio s mjesta izvršnog direktora Volkswagena.

>> "Afera dizel" uzela je VW-u 15 milijardi eura!

Komentara 3

AN
azra.ng22
15:33 24.09.2015.

hocu moc dobit neku lovu za ovo ili

MU
Mukowsky
16:01 24.09.2015.

VW će biti jeftiniji i više će se prodavati. Tako to rade Nijemci.

AA
aabbcc
22:13 24.09.2015.

Das auto__ truje vas i do 10 puta vize od dozvoljenog trovanja autima u Evropi, tesko i za povjerovati da to smije biti... !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije