Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAZDA MX-5

U pripremi novo izdanje lagane sportske legende

šasija
Mazda
24.05.2014.
u 19:14

Motor će biti pomaknut malo više prema sredini vozila, a centar gravitacije bit će niži nego kod bilo koje dosadašnje generacije

Mazda službeno krije izgled novog izdanja roadstera koji je u veljači proslavio 25. rođendan, no na salonu automobila u New Yorku japanski je proizvođač pokazao šasiju i predstavio tehničke karakteristike nove Mazde MX-5.

Motor centralno sprijeda

Iako je još u razvojnoj fazi, podrazumijeva klasičnu konfoguraciju ‘motor sprijeda, pogon straga’. No, motor će biti pomaknut malo više prema sredini vozila, dok će centar gravitacije novog modela biti niži nego kod bilo koje dosadašnje generacije. Očekuje se da će početkom listopada, na salonu u Parizu, pokazati prototip, dok bi tijekom ožujka u Ženevi premijeru trebao imati serijski automobil. Filozofija tvoraca ovog modela od prve je generacije jednaka: stvoriti atraktivan automobil koji može pružiti istinski vozački užitak.

Još uvijek aktualna Mazda MX-5 teži samo 1075 kilograma, no iz Mazde stižu najave kako će nasljednica biti još lakša i to za više od 100 kg. Sve u skladu s trendovima skidanja kilaže kako bi se povećala agilnost modela te istovremeno smanjila potrošnja goriva. Raspodjela težine između prednjeg i stražnjeg kraja vozila, naglašavaju iz Mazde, mora ostati 50:50. Od lansiranja sadašnjeg izdanja tehnologija je prilično napredovala, pa će novi MX-5 donijeti i sve novotarije koje povećavaju sigurnost, komfor i zaštitu okoliša.

Inovacije uz tradiciju

- Naša je zadaća uvoditi inovacije uz očuvanje izvornog ideala - istaknuo je Nobuhiro Yamamoto, manager za Mazdu MX-5. Nova generacija kultnog dvosjeda, dakle, mora biti inovativna na način da očuva tradicionalne vrijednosti. Nova će Mazda MX-5, podrazumijeva se, donijeti i naprednu Skyactive tehnologiju.

>> Mazda RX-7 vraća se 2016. godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije