Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURONCAP

Tesla Model X najsigurniji, odličan i Porsche Taycan

Tesla Model X, kao i novi Model 3, dobio je 94% za sigurnosne sustave. Model X odrasle putnike štiti s 98-postotnom sigurnošću
Foto: Tesla
19.12.2019.
u 09:49

Novi Peugeot 2008 na ispitivanju je bio u dvije verzije. Sa standardnim sigurnosnim paketom osvojio je 4 EuroNCAP zvjezdice, a uz dodatni ”safety pack” maksimalnih 5 zvjezdica

EuroNCAP je objavio rezultate sigurnosnih testiranja za još 14 automobila. Tesla Model X, Porsche Taycan, Audi Q7, Renault Captur, Subaru Forester, Škoda Octavia, Ford Mondeo, Mazda CX-3, Mercedes GLB i Ford Kuga postigli su maksimalnih 5 sigurnosnih zvjezdica. Svi ti automobili u serijskoj opremi nude opremu koja jamči maksimalnu sigurnost.

Novi Peugeot 2008 na ispitivanju je bio u dvije verzije. Sa standardnim sigurnosnim paketom osvojio je 4 EuroNCAP zvjezdice, a uz dodatni ”safety pack” maksimalnih 5 zvjezdica. Razlika je upravo u ocjenama za sigurnosne sustave pomoći vozaču (73% uz dodatni paket, 68% bez), jer su neki od njih kod početne verzije Peugeota 2008 izostavljeni, a bolje ocjene 2008 je s dodatnim sigurnosnim paketom dobio i za sigurnost pješak.

Redizajnirana velika monovolumenska braća – VW Sharan i Seat Alhambra – dobila su 4 zvjezdice. Dakako, upravo zbog nedostatka nekih sigurnosnih sustava (62%), zbog čega su i rezultati za sigurnost pješaka (59%) slabiji nego kod najboljih. Najslabiji rezultat postigao je osvježeni Jeep Renegade s 3 sigurnosne zvjezdice. Najbolje ocjenjen automobil na zadnjem ovogodišnjem testiranju je Tesla Model X, koji je postigao 94 posto za sustave pomoći vozaču, što je isti rezultat koji je ranije ove godine postigao Tesla Model 3, što dva Teslina modela čini najboljima u ovom dijelu ispitivanja. Nedavno redizajniran Model X također je postigao impresivnih 98% za zaštitu odraslih putnika, što ga čini jednim od najboljih automobila testiranih ove godine.

Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu:

Tesla Model X, kao i novi Model 3, dobio je 94% za sigurnosne sustave. Model X odrasle putnike štiti s 98-postotnom sigurnošću
1/37
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije