Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEEP RENEGADE

Talijanski odmetnik dobio novo srce

22.11.2018.
u 09:46

Već u osnovnoj opremi donosi elemente poput upozorenja na napuštanje prometnog traka i prepoznavanja prometnih znakova

Jeep Renegade u novom je izdanju stigao na hrvatsko tržište s cijenom od 155.370 kuna. Navedena se cijena odnosi na inačicu pokretanu trocilindarskim jednolitrenim benzincem od 120 konjskih snaga, te s prednjim pogonom i Sport razinom opreme. I u toj, osnovnoj opremi, kompaktni američki SUV u talijanskom vlasništvu serijski donosi napredne elemente, poput upozorenja na napuštanje prometnog traka i prepoznavanja prometnih znakova. Automatsko kočenje u nuždi, pak, u početnoj razini opremljenosti dostupno je uz doplatu.

Iz talijanske tvornice

Uz navedeno, serijska oprema ovog odmetnika - prvog Jeepa koji se ne proizvodi u Americi, već kao dio Fiat Chrysler grupe stiže iz Italije, Brazila i Kine - sadrži i radio, komande na kolu upravljača, klima-uređaj, putno računalo, Uconnect s 5-inčnim dodirnim zaslonom, zatamnjena stakla, zračne zavjese prednje i stražnje, prednje i bočne zračne jastuke, sustav protiv preokretanja, Hill holder, nadzor stabilnosti prikolice, el. pokretanje prednjih i stražnjih stakala...

Radio uređajima povećana je veličina zaslona - dolaze u veličini od 5, 7 i 8,4 inča. Također, Renegade sada podržava zrcaljenje aplikacija s mobitela. Nova prednja i stražnja LED svjetla serijski stižu u Limited izvedbama, kod drugih su opcija. Uz bogatije četiri ponuđene razine opremljenosti, kupcima su na izbor i praktični paketi.

Primjerice, izabrati se može paket koji obuhvaća značajke za lakše parkiranje te paket Function (ulazak u vozilo i aktiviranje motora bez ključa, el. podešavanje retrovizora, dvostruki pod prtljažnika, pretinac u suvozačevu sjedalu...).

Novi materijali

Osim utegnutijeg dizajna, novih boja i materijala, novih aluminijskih naplataka te bogatije opreme, novi Renegade donosi i nove motore. To se prvenstveno odnosi na benzinske agregate s tri i četiri cilindra. Mogu se pohvaliti nižom potrošnjom i većom snagom, a 1,0 odnosno 1,3-litreni stroj dolazi sa 120 i 150 konjskih snaga. Dizelske boje brane motori koji su se i ranije koristili, ali sada su unaprijeđeni kako bi manje trošili i kako bi emitirali manje štetnih tvari. U ponudi su, dakle, 1,6 MultiJet od 120 KS, 2,0 MultiJet od 140 KS i 170 konja jaki dvolitreni dizelaš.

Najraskošnija izvedba - Jeep Renegade Trailhawk 2,0 MJet od 170 konjskih snaga, s pogonom na sva četiri kotača i s 9-stupanjskim automatskim prijenosom - do registracije stoji 293.947 kuna. Primjerak sa 2,0 MultiJet agregatom od 140 konja, s pogonom na sva četiri kotača i Longitude opremom stoji 221.660 kuna, dok je za Renegade s istom opremom, ali s 1,6 MultiJet motorom od 120 KS i s prednjim pogonom potrebno izdvojiti 175.270 kuna.

Proizvođač naglašava da je Renegade automobil s tri duše, tri karaktera. Njegov su prvi nosivi stup off-road sposobnosti, po kojima je najbolji u klasi. Drugi stup Renegadeova je sposobnost uklapanja u urbani način života, a treći činjenica da je drukčiji od drugih kompaktnih SUV-ova. Očito je to već na prvi pogled, po karakterističnom kockastom dizajnu i imidžu grubijana, posebno naglašenom u 4x4 inačicama, sa Jeep Select Terrain (dostupan u tri konfiguracije) i Active Drive sustavima.

VIDEO Ovo su neki od najgore parkiranih automobila na hrvatskim cestama

Komentara 2

Avatar links
links
19:40 22.11.2018.

jeli ovo modernizirani Renault 4?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije