Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolce 10

Slavljenički Fiat 500 ima dodatnu opremu vrijednu 7750 kuna, a cijena ista

Fiat 500 Dolce
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/9
30.06.2018.
u 21:17

Serijska oprema Fiata 500 Dolce 10 obuhvaća i opciju upravljanja aplikacijama mobitela na zaslonu vozila

Aktualni Fiat 500 slavi deset godina prisustva na tržištu, a kako bi obilježio svoje prvo desetljeće hrvatskom je tržištu ponuđeno posebno izdanje “Dolce 10”. Dosad se kupcima u Hrvatskoj nudio model Fiat 500 Lounge Cro, također bogato opremljen, sa serijski ugrađenim automatskim klima-uređajem, 16“ alu naplacima, stražnjim parkirnim senzorima, panoramskim krovom.

Nova izvedba Fiat 500 Dolce 10, u odnosu na dosadašnji Lounge Cro, ima dodatnu opremu vrijednu 7750 kuna. Donosi 7-inčni ekran osjetljiv na dodir s uključenom navigacijom i Carplay/Android zrcaljenjem. Za tu dodatnu opremu kupac ne treba doplatiti, već cijena automobila ostaje 93.000 kuna.

Fiat 500 Dolce
1/10

Ta se cijena odnosi na Fiat 500 pogonjen 1,2-litrenim motorom od 69 konjskih snaga, na kojega otpada 82% prodaje Fiata 500 u cijelom svijetu. Upravo takav primjerak, Fiat 500 Dolce 10 s benzincem od 69 konja, i sami smo isprobali. Prvi osmijeh na lice izvukao nam je čim smo ga vidjeli na parkiralištu - simpatičan, malen izvana, za grad dovoljno prostran iznutra, istovremeno retro i moderan.

Drugi osmijeh na lice izvukao nam je u vožnji i taj je osmijeh potrajao do kraja testa. Iako zvuči slabašno, tih 69 konja ne mora se boriti s velikom težinom.

Fiat 500 prazan teži 865 kg, a najveća mu je dopuštena masa 1345 kg. Stoga mali benzinac koji se rado vrti već od niskih okretaja nema problema ni sa startnošću ni s agilnošću. Idealan je za probijanje kroz gradske gužve, a s 357 cm dugim i 162,7 cm širokim autom nismo imali problema ni s pronalaskom parkirnog mjesta. Osim što je stvoren za gradsku vožnju, ovaj je slatkiš dušu dao i za privlačenje pažnje.

Posebno u kombinaciji tamne boje karoserije i svijetle kože u interijeru, s retro uzorkom na ugodnim sjedalima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije