Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do početka 2021.

Seat priprema šest električnih i plug-in hibridnih modela

Seat el-Born
Foto: SEAT
1/2
10.04.2019.
u 09:40

Predsjednik uprave Seata, Luca de Meo, najavio je da će se novi model Cupra Formentor proizvoditi u tvornici u Martorellu. Nadalje, Seat će - prvi put u povijesti poduzeća - u suradnji s Volkswagenom razviti novu platformu za vozila.

Seat je najavio da će do početka 2021. godine na tržište uvesti šest električnih i plug-in hibridnih modela. Električna verzija modela Mii i el-Born bit će prva dva potpuno električna vozila marke, dok će nova generacija modela Leon i Tarraco također imati plug-in hibridnu verziju, kao i Cupra Leon i Cupra Formentor.

Predsjednik uprave Seata, Luca de Meo, najavio je da će se novi model Cupra Formentor proizvoditi u tvornici u Martorellu. Nadalje, Seat će - prvi put u povijesti poduzeća - u suradnji s Volkswagenom razviti novu platformu za vozila. Bit će to manja verzija modularne električne platforme (MEB), na kojoj će razne marke, među kojima i Seat, proizvoditi vozila duga oko četiri metara. Cilj je nove platforme razvijati povoljna električna vozila čija bi početna cijena trebala iznositi manje od 20.000 eura. Više od 300 visokokvalificiranih inženjera sudjelovat će u ovom projektu u Španjolskoj.

- Seat sada ima jasniju ulogu unutar Volkswagen koncerna, a zahvaljujući ostvarenim rezultatima zaslužili smo novu električnu platformu za vozila. Prvi će put Tehnički centar marke Seat razvijati platformu koju može upotrebljavati više marki diljem svijeta - rekao je Luca de Meo.

Projekt male električne platforme velik je korak k još pristupačnijoj električnoj mobilnosti. Seat bi trebao realizirati prvo električno vozilo koje će biti osmišljeno za gradske vožnje.

Pogledajte i video nove Škode Scala:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije