Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volkswagen

Redizajnirani VW Arteon osim kao sportska limuzina odsad i u ‘shooting brake’ izdanju

07.07.2020.
u 09:26

Sportski karavan i limuzina ističu se atraktivnim dizajnom, a u ponudi je i plug-in hibridni pogon

        Volkswagen je na virtualnoj svjetskoj premijeri predstavio redizajniranu verziju svog gran turismo modela Arteon. Najveća novost je da Arteon sada ne dolazi samo u verziji ‘fastback’ sportske limuzine nego i u karavanskom Shooting Brake izdanju. Oba nova modela, Arteon i Arteon Shooting Brake, karakteriziraju atletske linije.

Međutim, oni se međusobno značajno razlikuju od B-stupa karoserije straga. Dok se na modelu fastback kontura krova i prozora smanjuju paralelno s B-stupom i zbog toga postaju dio stražnjeg oblika coupéa, kod verzije Shooting Brake linije krova i prozora produžene su prema stražnjem dijelu i završavaju u novom krovnom spojleru.

U obje izvedbe Arteon izgleda izrazito sportski, a kao pravi gran turismo nudi i mnogo prostora za prtljagu - Shooting Brake 565 litara, a limuzinska izvedba 563 litre.

Sva nova tehnička dostignuća primjenjuju se u obje verzije karoserije. U njih se, prvi put u Arteonu, ubraja plug-in hibridni pogon. Potpuno električni doseg modela toliko je velik da će mnogi vozači Arteona eHybrid i Arteona Shooting Brake eHybrid prelaziti svoje dnevne dionice bez lokalnih emisija.

 

 

Oba Arteona, fastback verzija i Shooting Brake, među prvim su modelima koji će u višoj srednjoj klasi biti dostupni s plug-in hibridnim pogonom. Arteon R bit će top model u obje karoserijske verzije, a nova značajka jest progresivni R-Performance Torque Vectoring za još bolju dinamiku vožnje     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije