Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prinova

Rasni sportski dvosjed sveden na maksimalan užitak u vožnji

Porsche
Foto: Porsche
1/2
28.12.2018.
u 12:57

Prinova u paleti modela Boxster i Cayman s turbo bokser motorom od 300 konjskih snaga pruža omjer težine i snage od 4,5 kilograma po konjskoj snazi. Pojuri do maksimalnih 275 km/h

Na samom kraju godine Porsche je u gamu modela Boxster i Cayman uveo zanimljive novitete. Uz novi 718 T, na svoju je seriju sportskih dvosjeda prenio puristički koncept modela 911 T iz 1968. godine. Naime, nova varijanta modela za Boxster i Cayman objedinjuje 300 KS snažan četverocilindrični turbo bokser motor s emocionalnim iskustvom vožnje Porschea.

Do stotke za 5,1 sekundu

Ovaj motor snažno ubrzava Porsche 718 T i postiže do 7500 okretaja. Već pri 2150/min postiže maksimalni okretni moment od 380 Nm naspram čemu stoji težina od 1350 kilograma. Zahvaljujući omjeru snage i težine od 4,5 kg/KS, do stotke ubrzava za 5,1 sekundu. Maksimalna mu je brzina oko 275 km/h. Brojni elementi opreme stavljaju naglasak na karakter T modela.

Foto: Porsche

Tu spadaju 20-inčni lakometalni kotači, prvi put u kombinaciji s 2,0-litrenim turbo motorom ponuđeno PASM sportsko vozno postolje spušteno za 20 milimetara, skraćena poluga mjenjača s crvenom shemom stupnjeva prijenosa ili Sport Chrono paket. Ova oprema dostupna je samo u kombinaciji s osnovnim motorom u modelu 718 T. Porsche ga nudi u Boxster i Cayman varijanti s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i s Porsche Torque Vectoringom.

Slovo „T“ kod Porschea tradicionalno označava Touring što je sinonim za užitak u vožnji u najčišćem obliku. Domena modela 718 T su zavojite izvangradske ceste s glavnim ciljem pružanja užitka u dinamičnoj vožnji. Toj se filozofiji novitet priklanja reduciranom opremom. Čak je Porsche Communication Management modul zamijenjen velikim pretincem za pohranu. Oni koji se ipak ne žele odreći sustava za zabavu, mogu ga zasebno naručiti bez naknade. Reduciranje opreme pomoglo je izbalansirati dodatnu težinu koju je stvorila ugradnja benzinskog filtra čestica.

U Njemačkoj od 63.047 eura

U interijeru uočavamo sportske detalje, poput GT sportskog volana i tipke za promjenu načina rada, bijelih natpisa „Boxster T“ ili „Cayman T“ na crnim brojčanicima instrumenata. Početna je cijena za Porsche 718 Cayman T u Njemačkoj 63.047 eura, a za 718 Boxster T 65.070 eura.

Pogledajte video o prometnim kaznama - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Olujni
Olujni
17:47 28.12.2018.

Za nabrijanu VW Bubu koja se dizajn ne mijenja vec 50 godina, ovo je za 50% precijenjeni auto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije