Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETNI PLINOVI

Samo polovica VW-ovih modela zadovoljava nove standarde

Volkswagen
Wolfgang Kumm/DPA/Pixsell
31.08.2018.
u 07:08

Među modelima koje regulatori tek trebaju odobriti nalazi se i Golf, jedan od najpopularnijih VW-ovih automobila.

Samo polovina modela putničkih automobila Volkswagenovog brenda u Njemačkoj zadovoljava nove standarde prihvatljivog zagađenja zbog osjetno strožeg režima testiranja emisije štetnih plinova, izvijestili su iz njemačkog automobilskog diva.

Od rujna ove godine automobili u Europskoj uniji moraju zadovoljiti standarde koji se provjeravaju novom Svjetskom procedurom harmoniziranog testiranja lakih vozila (WLTP). Taj je regulatorni test položilo samo sedam od 14 glavnih linija Volkswagenovih modela, izvijestili su iz njemačke kompanije.

"Novi su testovi opsežniji i traju dva do tri puta dulje no što je dosada bio slučaj. Odvojeno se moraju testirati čak i modeli iz ograničenih linija", kazao je u četvrtak u telefonskom razgovoru s novinarima čelnik VW-ova odjela prodaje i oglašavanja  osobnih automobila Thomas Zahn.

"Idući će mjeseci za nas biti izazovni", naglasio je Zahn.

Među modelima koje regulatori tek trebaju odobriti nalazi se i Golf, jedan od najpopularnijih VW-ovih automobila, dodao je on, kazavši kako očekuje da će Golf proći test usklađenosti sa standardom WLTP-a najkasnije krajem rujna.

Proizvođači poput Daimlera, Volkswagena i dobavljača Valea snizili su procjene dobiti, navodeći kao razlog posustajanje globalne prodaje zbog kašnjenja povezanog s pribavljanjem certifikata o usklađenosti s novim standardima.

Pogledajte i video: Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:04 31.08.2018.

10 najvećih brodova na svijetu zagađuje više nego 760 000 000 dizel automobila!

Avatar Oneill
Oneill
09:22 31.08.2018.

Traže parkiralište luđovi prave auta koje nikada neće moći prodat iregistrirat pa ih parkiraju i po šumama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije