Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka kupila Teslu S

Podravka je naručila i platila Teslu S, najbolji električni automobil

tesla s
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.05.2015.
u 12:06

Domeću kako će nabaviti i manje električne automobile za potrebe obavljanja posla u samoj Koprivnici

Podravka je naručila i platila Teslu S, najbolji električni automobil na svijetu, koji se proizvodi u SAD-u, potvrdili su iz koprivničke kompanije. U njihovo sjedište trebao bi stići za mjesec i pol. Prema cjeniku, osnovni model stoji 57.500 dolara odnosno oko 380.000 kuna. Autonomija baterije iznosi gotovo 400 kilometara. Uz dodatnu opremu i jaču bateriju, cijena može biti i dvostruko veća.

– U ovome trenutku Tesla na području Hrvatske nije podržan mrežom superbrzih punionica, no očekuje se da će se njihova mreža početi graditi krajem ove godine, kada bi se proširila i na srednju Europu. Jugoistočna Europa bit će pokrivena tijekom sljedeće godine, pa bi Tesla dobio i mogućnost širokog radijusa kretanja i još geografski širu mogućnost korištenja. Do trenutka izgradnje superbrzih punionica, punjenje se može obavljati na postojećim terminalima za brzo punjenje električnih vozila. Vrijedi spomenuti, u kontekstu ušteda, kako će za Tesla vozila na superbrzim punionicama napajanje biti besplatno, a prvi servis vozila radi se na prijeđenih 500.000 kilometara – kažu u koprivničkoj kompaniji.

Domeću kako će nabaviti i manje električne automobile za potrebe obavljanja posla u samoj Koprivnici. – S obzirom na određene smjernice u segmentu održivog razvoja, cilj nam je maksimizirati korištenje Tesle i drugih planiranih električnih automobila te time ostvariti smanjenje CO2 "foot printa" i ostvarenje financijske uštede za Podravku – poručili su iz tvrtke.

>> Tromjesečna dobit Podravke dosegnula 59,8 milijuna kuna

Ključne riječi

Komentara 27

SA
Samoborac74
12:52 07.05.2015.

Mogli su uzet Rimčev Concept_One za milion kuna pa bi ušteda bila još veća, a mogli bi i driftat po Koprivnici.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:26 07.05.2015.

... i ostvarenje financijske uštede za Podravku – poručili su iz tvrtke...Zanimljivo kako se na taj način skupocjenim automobilom može uštedjeti lovica, neka i nama kažu taj recept.

Avatar Duksi
Duksi
12:29 07.05.2015.

sve je to lijepo ekološki i tako to,jednom kada se poveća odnosno kako se bude povećavao broj el. automobila, naša će nadobudna vlada nabijati takve namete ,poreze,harač i ostalo da će vožnja biti povoljna koliko i sa Concordeom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije