Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

Osvježeni Volkswagen Tiguan po početnoj cijeni od 193.052 kune

12.10.2020.
u 20:13

Redizajnirana je prednja maska, donosi unaprijeđene dizelaše i benzince, a novost je plug-in hibridna verzija s 245 KS i dometom od 60 km na struju

Na hrvatsko je tržište po početnoj cijeni od 193.052 kune stigao redizajnirani najprodavaniji SUV model u Europi Volkswagen Tiguan. Osvježena druga generacija Tiguana, globalno najprodavanijeg VW modela koji je lani u cijelom svijetu proizveden u 911.000 primjeraka, donosi opsežno osvježenje s novim progresivnim pogonskim sustavima, sustavima potpora i infotainment sustavima te novim dizajnom prednjeg dijela vozila. 


Volkswagen će prvi put u Europi nuditi SUV vozilo s učinkovitim plug-in hibridnim pogonom. Doseg modela Tiguan eHybrid snage 245 KS uz bateriju kapaciteta 13 kWh isključivo na električni pogon iznosi do 60 kilometara (prema WLTP-u). Zanimljivo, u modu rada Hybrid surađuju turbobenzinski motor (150 KS) i e-motor (115 KS). U kombinaciji s jednim od navigacijskih sustava Tiguan eHybrid može automatski aktivirati prediktivnu hibridnu strategiju kada je aktivno navođenje na odredište putem GPS-a i kartografskih podataka. U tu će svrhu u izračun rute sustav integrirati topografiju, podatke o dionici i područje odredišta. Prediktivna hibridna strategija pomaže pogonskom sustavu da optimalno koristi električnu energiju pohranjenu u litij-ionskoj bateriji i da minimizira potrošnju goriva. Tako će Tiguan eHybrid neko vrijeme moći opet voziti isključivo na električni pogon, a time i lokalno bez emisija. Sportski modu „GTE“ daje posebnu dinamiku i maksimalnu sistemsku snagu. 


Osim toga, kao novitet se na tržište probija prvi Tiguan R. Model Performance pogonjen na sve kotače potpuno nanovo definira dinamiku u ovoj klasi SUV vozila svojom snagom od 320 KS i prilagođenim sustavom razdjelnika okretnog momenta iz svijeta sportskih automobila pod nazivom R-Performance Torque Vectoring. 

 


Usavršeni su i 2,0 l turbodizelski motori (TDI) novog Tiguana. Oni daju snagu od 122 KS , 150 KS i 200 KS te su u ovoj seriji prvi put povezani s dvostrukim SCR katalizatorom s dvostrukim ubrizgavanjem AdBlue sredstva (dvostruko doziranje). U odnosu na prethodni model emisije dušikovih oksida smanjuju se dvostrukim doziranjem, a preuzeti su 1,5 l turbobenzinski motori visoke tehnologije (TSI s isključivanjem cilindara ACT) sa stupnjevima snage od 130 KS i 150 KS. Svi novi modeli Tiguan ispunjavaju strogu normu za ispušne plinove Euro 6d-ISC-FCM. 


Najvažnije vanjsko obilježje prepoznavanja Tiguana dužine 4509 mm, širine do 1859 mm (bez vanjskih zrcala) i visine 1665 mm (4MOTION: 1675 mm) je potpuno novooblikovan, karizmatičan prednji dio vozila s novokoncipiranim LED glavnim svjetlima. Poklopac motora konstruiran je na višem položaju iznad markantne rešetke hladnjaka i pritom čini stilsku poveznicu između većeg Touarega i novog američkog SUV modela Atlas Cross Sport.
Novodizajnirani kotači od lakog metala veličine 17“, 18“ , 19“ i 20“ te također novi donji završetak stražnjeg dijela vozila zaokružuju stilski update vanjskog dizajna Tiguana. 

Novi su i paketi opreme, pa će se Tiguan nuditi u verzijama „Tiguan“, „Life“, „Elegance“ i „R-Line“. Sve su one puno bolje opremljene od usporedivih prethodnih modela. Sada se u zajedničku opremu svih Tiguana između ostalog ubrajaju i LED glavna svjetla, novo višenamjensko kožno kolo upravljača, „Air Care Climatronic“, infotainment sustav sa zaslonom minimalne veličine 6,5“ te online usluge „We Connect“ i „We Connect Plus“. 


S početkom prodaje u Hrvatskoj na raspolaganju su sve četiri linije opreme, „Tiguan“, „Life“, „Elegance“ i „R-Line“. Ulazni model Tiguan 1.5 TSI sa 130 KS i ručnim 6-stupanjskim mjenjačem starta s cijenom od 193.052 kune, dok ulazni model s turbodizelskim 2.0 TDI motorom sa 122 KS i ručnim 6-stupanjskim mjenjačem košta 207.307 kuna. Model Tiguan već u seriji nudi „Front Assist“, „Lane Assist“, automatski klima uređaj „Climatronic“, LED glavna svjetla, 17“ aluminijske naplatke s gumama 215/65 R17, radio „Composition“, pripremu za „We Connect“ & „We Connect Plus“… 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije