Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Model 3

Objavljene fotografije najiščekivanijeg električnog automobila

Tesla Model 3
Elon Musk/Twitter
09.07.2017.
u 15:30

Prvih 30 kupaca dobit će automobile na 'zabavi' 28. srpnja

Dan nakon što je potvrđeno kako je završena proizvodnja prvog Teslina modela 3 u tvornici smještenoj nedaleko kalifornijskog grada Freemonta, Elon Musk je na svojem Twitteru pokazao i prve fotografije tog automobila označenog s VIN1, dakle prvog u dugoj liniji naručenih vozila. Zanimljivo je kako je to automobil koji je vlasništvo Elona Muska jer mu je svoj automobil prepustio jedan od prvih Teslinih ulagača te član upravnog odbora, Ira Ehrenpreis i to za Muskov rođendan koji je bio prije dva tjedna, kako je i sam vlasnik Tesle potvrdio na svojem twitteru. Ovdje ima i jedna zanimljivost – Musk ima prvi Roadster i prvi Model X ali nema prvi Model S! Odabrao je crnu boju te bolje naplatke velike 19 inča. Više je teško mogao i izabrati jer za ove prve modele Tesla neće nuditi puno više. 

Bit će moguće tek stotinu različitih konfiguracija u odnosu na 1.500 koliko je bilo moguće za Model S. Razlog je logičan – da bi uspjeli zadovoljiti ogromnu potražnju, moraju onemogućiti brojne želje kupaca te ih ograničiti na neki razuman broj. Na slikama se odmah primjećuje kako Musk nije pokazao previše, odnosno ono što je najzanimljivije obzirom da se otprije zna kakav će biti vanjski dizajn Modela 3. Nema ništa od interijera, ne znamo ni hoće li krov biti doista panoramski ili samo od lima. Zapravo, malo toga, ako uopće ičega, ima na prvom Modelu 3 a za što već nismo znali. Ali u pravu je Musk kada skriva svoju novu igračku. Vrlo uskoro, 28. srpnja bit će isporučeno prvih 30 Modela 3 njihovim kupcima pa tako zaista nećemo morati predugo čekati da vidimo kako izgleda automobil vrijedan 35.000 dolara koji bi morao okrenuti automobilsku industriju naglavačke.

Cilj je uvesti potpuno električni automobil u dom prosječnog Amerikanca, podatak da bi Model 3 bez problema morao prelaziti 350 km na jednom baterijskom punjenju zalog je tome. U rujnu će se proizvesti 1.500 jedinica da bi onda broj proizvedenih modela narastao na 20.000 vozila u prosincu. U 2018. očekivana je proizvodnja pet 10.000 jedinica tjedno. Ukupno je Tesla dobila ni manje ni više nego 400.000 predbilježbi za Model 3 što je ekvivalent nekih 14 milijardi dolara ukoliko ih doista preuzmu svi naručitelji.

Komentara 14

DO
dopizdilomi
17:28 09.07.2017.

A kažu Japanci kradu. Pa ovo je izgledom 99% Mazda 6.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:49 10.07.2017.

Nekako mi prejeftino, doduše, radi se o Americi, tamo je sve jeftinije. Ovdje bi sigurno koštao 400.000 kuna.

TM
tunica.molesta
16:35 09.07.2017.

Nekima očito treba nacrtati da Rimac ne prodaje automobile nego tehnologiju. Proizvedeni automobili su prezentacijski, u njima je ugrađena ta tehnologija...naravno i oni su na prodaju. Zar je to tako teško shvatiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije