Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže nam u siječnju

Novi Hyundai i10 – velik iskorak u malom segmentu

Hyundai i10
Foto: Hyundai
1/14
15.10.2019.
u 09:30

Hyundai je predstavio novu generaciju svog najmanjeg gradskog aduta koji je dizajniran i izrađen za europske kupce, a na hrvatsko tržište bi trebao stići u siječnju

Hyundai je predstavio najnoviju generaciju svog modela A segmenta. Novi i10 na hrvatsko bi tržište trebao stići u siječnju. Odlikuje se novim dinamičnim dizajnom koji naglašava agilan i razigran karakter automobila dugog 367 centimetara. Hyundai i10 širok je 168 cm te je 148 cm visok. U prtljažnik mu stanu 252 litre. Utovarni prag snižen je za 2,9 cm, što olakšava ukrcaj stvari. Dvostruko dno prtljažnika i preklopiva stražnja sjedala nadopunjuju praktičnost ovog modela.

Osim novog dizajna, Hyundai i10 nove generacije donosi i sveobuhvatnu mogućnost povezivanja i napredni sigurnosni paket. Štoviše, proizvođač ističe da novi i10 ima jednu od najopsežnijih ponuda sigurnosne opreme u A-segmentu. Opremljen je najnovijim značajkama aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji objedinjenim u Hyundai SmartSense. Napredni sustav za izbjegavanje sudara koristi multifunkcijsku kameru za otkrivanje ne samo automobila, već i pješaka ispred vozila. Sustav automatskog paljenja dugih svjetala dizajniran je za automatsko prebacivanje između dugih i kratkih snopova svjetala i pruža optimalno osvjetljenje.

Ostale sigurnosne značajke uključuju sustav upozorenja prilikom izlaska iz voznog traka, upozorenje budnosti vozača i inteligentno upozorenje o ograničenju brzine. Novi i10 također je dostupan s kamerom za vožnju unatrag, koja pomaže i prilikom parkiranja.

U klasi lider povezivosti

Novi i10 nudi čitav niz novih mogućnosti povezivanja, što ga čini liderom u klasi. Sve napredne tehnološke funkcije integrirane su u 8-inčni zaslon u boji, koji je najveći u A-segmentu.

Apple CarPlay i Android Auto jamče besprijekornu integraciju, siguran rad i zrcalnu funkcionalnost mobilnih uređaja, koji se temelje na iOS ili Android operativnim sustavima. Dakle, aplikacije koje vozač ima na svom pametnom telefonu preslikat će se na centralni zaslon automobila, pa na njemu vozač može upravljati vlastitom glazbenom kolekcijom ili pozivati kontakte iz svojeg mobitela. Na raspolaganju je i bežično punjenje pametnih telefona, a Hyundai opcijski nudi svoju platformu Connected Car. Potpuno opremljena Bluelink telematika pruža značajne prednosti vozačima u pogledu sigurnosti, kontrole i povezanosti putem aplikacije. Omogućuje korisnicima da pretražuju interesne točke i šalju rezultate pretraživanja izravno na satelitsku navigaciju automobila. U usporedbi s prethodnikom, novi Hyundai i10 ima poboljšane proporcije. Krov mu je spušten, karoserija šira, pa također izgleda dinamičnije od modela kojeg zamjenjuje.

Prostranija kabina

Zahvaljujući povećanom međuosovinskom razmaku (242,5 cm) povećan je i prostor za putnike. Unutrašnjost je mladenački osmišljena, s dobro promišljenom upotrebljivošću.

Hyundai i10 nudi se s dva benzinska motora: 1,0 MPi 3-cilindričnim motorom sa 67 KS i 96 Nm te 1,2 MPi 4-cilindričnim motorom s 84 KS i 118 Nm okretnog momenta. Oba su motora dostupna s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili automatiziranim ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa. Novi i10 dostupan je kao četverosjed ili peterosjed.

VIDEO Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije