Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački sportski kompakt

Novi Audi S3 sa 310 KS stotku hvata za 4,8 sekundi

17.08.2020.
u 11:01

Audi S3 uvijek je imao decentan sportski karakter, a takav je i nakon 20 godina u četvrtoj generaciji

        S Audijem S3 prije 20 godina, sportskom verzijom njihova kompaktnog automobila, pokrenuta je sasvim nova klasa automobila - sportski premium hot-hatch automobili. A sada S3 stiže u četvrtoj generaciji u Sportback i Limousine izvedbi.
 Dinamičan, ali ne prenapadno sportski dizajn, karakterizira i novi S3, prednjim krajem dominiraju Singleframe maska s velikom rešetkom u obliku romba i impresivni otvori za zrak, a opcijski se mogu opremiti prednjim Matrix LED svjetlima.


Ispod poklopca motora se nalazi 2,0 TFSI turbobenzinac s 310 KS i 400 Nm, snažan ali i razmjerno štedljiv agregat uz tvorničku kombiniranu potrošnju od 7,4 l/100 km.

Ubrzanje od 0-100 km/h kod obje izvedbe je strelovito - 4,8 s, a maksimalna brzina elektronički ograničena na 250 km/h. Sedam-stupanjski S tronic s munjevitim brzim promjenama stupnjeva i funkcijom slobodnog okretanja te quattro stalni pogon na sve kotače prenose okretni moment na cestu.
Sa svojom four-link stražnjom osovinom i progresivnim upravljanjem, standardni ovjes nudi sve što je potrebno za užitak u vožnji. Audi na zahtjev može ugraditi serijski S sportski ovjes s kontrolom tvrdoće.


Čeljusti kočnica serijski su obojene u crnu boju, dok se crvena boja nudi kao opcija. S3 modeli serijski dolaze s 18-inčnim kotačima, dok su kao opcija dostupni 19-inčni kotači. U usporedbi s prethodnikom, novi S3 modeli su narasli za tri (Sportback) i 4 cm (Limousine), dok su širi za 1 cm. Model s pet vrata sada je dugačak 4,34 m, dok je model a četiri vrata dugačak 4,50 m.


Kokpit je usmjeren prema vozaču, a dio serijske ponude je 10,25-inčni digitalni zaslon. Alternativno se mogu odabrati Audijev virtualni kokpit i njegova ”plus” inačica. U Njemačkoj cijene za S3 Sportback počinju od 46.302, 53 eura, dok za model S3 Limousine počinju od 47.179,83 eura.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije