Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLEKCIJA 2019.

Na hrvatsko tržište u idućih 12 mjeseci stiže 100 noviteta

Škoda Scala
Foto: Škoda
1/9
05.01.2019.
u 12:09

Godina pred nama obilovat će novitetima, a uz danas omiljene crossovere probijaju se i kompakti

Gotovo 100 noviteta tijekom 2019. godine stići će na hrvatsko tržište automobila. Službeno ih je zasad potvrđeno oko 90, no krajem godine svakako možemo očekivati i nekoliko dodatnih modela. Među najavljenim su novitetima neki potpuno novi automobili, nove generacije već postojećih modela, redizajnirane izvedbe, ali i pojačanja u motornoj gami. Gotovo da nema proizvođača koji ne očekuje nekakvu prinovu u svojoj paleti modela, a neki od njih mogu se pohvaliti prilično impresivnom količinom noviteta. Među njima je i njemački premium proizvođač sa znakom četiri prstena.

Audi već u veljači na naše tržište dovodi model SQ2. U ožujku u Audijeve prodajne salone stiže električni crossover e-tron quattro, u svibnju novi A6 Allroad, a u rujnu novi Q3 Sportback i redizajnirani Q7. Još nije potvrđeno kad nam stiže redizajnirani Audi A4, ali vjerojatno će i to biti u trećem kvartalu 2019. godine. Za studeni su, pak, najavljeni novi A3 Sportback i A1 City Carver.

Pogledajte galeriju noviteta:

Škoda Scala
1/9

Mazdi stiže nova trojka

BMW-u u prvom tromjesečju 2019. stiže nova Serija 3, BMW Z4 i veliki crossover X7.

Citroën će na hrvatsko tržište u veljači lansirati dostavni Berlingo, a u ožujku u domaće prodajne salone ove francuske marke stiže novi SUV C5 Aircross.

Dacia će tijekom godine imati više limitiranih serija.

Fiat već u siječnju u hrvatskim prodajnim salonima očekuje važnu prinovu - novi 500X.

Honda CRV Hybrid dolazi nam u proljeće, kada se u Hrvatskoj očekuje i novi HRV Dynamic 1,5 Turbo.

Jaguar I-Pace, kao i redizajnirani XE i XF, očekuju se u drugom kvartalu 2019. godine.

Kia će također u siječnju popuniti svoje salone, jer stižu ProCeed, Ceed GT i GT-line, Optima SW Plug-in. U veljači dolazi Sorento, u ožujku Picanto X-line, a u ožujku ili travnju očekuju se i e-Niro te e-Soul.

Land Rover gamu će krajem prvog kvartala obogatiti novim modelom Range Rover Evoque, a u trećem im kvartalu stiže redizajnirani Land Rover Discovery Sport.

Lexus ES stiže u siječnju, UX u ožujku, a osvježeni Lexus RX očekuje se u listopadu.

Mazda kao svoj glavni novitet ističe novu Mazdu3, kompaktni model 4. generacije, čiji bi se prvi primjerci u Hrvatskoj trebali pojaviti krajem prvog kvartala 2019., a cjelokupna se gama modela odnosno verzija očekuje do kraja drugog kvartala. Sedan i revolucionarni motor Skyactiv-X dolaze, naime, s malim vremenskim odmakom.

Dopunjenu će opremu dobiti i Mazda2, CX-5 i Mazda6. Također, od početka 2019. godine na hrvatskom će tržištu biti dostupna i osvježena Mazda MX-5 (sa snažnijim 2,0 motorom od 184 KS i bogatijom opremom).

Mercedes u 2019. godini očekuje najviše noviteta - čak devet. U veljači ovom premium proizvođaču stižu nova A-klasa Sedan i nova B-klasa. Ožujak je rezerviran za novi GLE, svibanj za CLA, lipanj za redizajnirane modele GLC i GLC Coupe. U srpnju se očekuje novi GLS. U kolovozu bi na naše tržište trebao stići novi GLB, a u rujnu CLA Shooting Brake.

Nissan sredinom godine očekuje e-NV200.

Peugeot Partner u dostavnoj inačici u Hrvatsku bi trebao doći u veljači, a mjesec kasnije očekuje se novi Peugeot 508. Njegova karavanska izvedba u hrvatskim bi se prodajnim salonima trebala ukazati u lipnju.

Kultna 911-ica

Porsche u prvom kvartalu 2019. u Hrvatskoj očekuje novu generaciju kultnog modela 911, a u drugom nam kvartalu stiže Cayenne Coupe. U istom se razdoblju očekuje i 991 Speedster - limitirana serija od 1948 primjeraka. Treći kvartal proteći će u znaku modela 982 Cayman GT4 i Cayenne Turbo S Hybird. U četvrtom kvartalu u Porsche salone stiže električni Taycan.

Renault Kadjar (nova faza) u Hrvatsku stiže odmah početkom godine. Proljeće je rezervirano za novi Twingo, a ljeto za novi Clio. U ljeto ili ranu jesen očekuje se nova faza Koleosa i nova faza Espacea, a početkom jeseni stiže i novi Zoe. Krajem godine očekuje se novi Captur koji će u ponudi imati i hibridni motor.

Seat u veljači očekuje dolazak novog velikog SUV modela nazvanog Tarraco.

Subaru u proljeće očekuje Forester modelske godine 2019., Outback “Adventure”, Levorg. U prosincu, pak, dolazi nova generacija Forestera (uključujući hibrid) te XV Hybrid.

Suzuki je za ožujak najavio novi Jimny.

Toyota RAV4 stiže u siječnju (benzin 2,0 i 2,5 Hybrid 2WD), kao i posebna ograničena serija Yarisa, povodom 20 godina tog modela. U veljači se očekuje nova Corolla HB i SD te karavan s motorima 1,2T, 1,6, 1,8 Hybrid i 2,0 Hybrid, kao i osvježeni Prius. U travnju dolaze novi Camry 2,5 Hybrid i RAV4 2,5 Hybrid 4WD. Lipanj će biti u znaku posebne poslastice, Supre 3,0L. U srpnju dolazi osvježeni Prius Plug in, u listopadu osvježeni C-HR, a u prosincu Corolla s paketom GR Sport.

Škoda Scala u Hrvatsku bi trebala stići u svibnju, novi Superb u srpnju, a studenome se očekuje i novi crossover.

Volkswagen T-Cross na hrvatsko bi tržište trebao stupiti u travnju, a u rujnu se očekuje redizajnirani Passat.

Volvo V60 Cross Country na naše ceste stiže u prvom kvartalu 2019., a S60 nešto kasnije, ali i on će doći u prvoj polovici godine. XC90 će u svibnju doživjeti redizajn. Krajem godine stiže T6 twin motor Hybrid i T8 twin motor Hybrid na V60, a tada će i XC40 dobiti hibridnu verziju.

Pogledajte video o prometnim kaznama - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Olujni
Olujni
11:17 06.01.2019.

Evo samo jedan primjer kako stižu ti "noviteti": Stigli su redizajnirani, dakle ne novi, već osvježeni modeli Hyundai I 20, skuplji za 4.000 kn i Hyundai Tucson skuplji za 13.000 kn(benzinac) i za 25.000-35.000 kn skupji dizelaš! Trebam li uopće spomenuti da njemački zastupnik Hyundaia nije povisio cijenu ovog osvježenog Tucsona NITI CENTA?!!

BI
Biouskoli91
13:42 05.01.2019.

Kad vec prosjecni hrvat nemre kupiti, barem da gleda....

Avatar maxist
maxist
06:28 09.01.2019.

Od dizajna kuhinjskog elementa do lubenice......a sve skuplje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije