Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA GENERACIJA

Nova Mazda MX-5 bit će predstavljena početkom 2015.

Mazda MX-5
Foto: Mazda
1/3
15.01.2014.
u 15:36

MX-5 će na svoj način interpretitati Mazdin dizajnerski jezik Kodo

Nova Mazda MX-5 imat će "vrlo čist i jednostavan" dizajn i bit će dosad najljepši Mazdin automobil, piše Autocar pozivajući se na "insidera".

Nova generacija slavnog roadstera trebala bi biti puštena u prodaju tijekom 2015. godine, a u veljači te godine bit će predstavljena na auto-salonu u Chicagu, gdje je i prva generacija predstavljena 1989. godine.

Šef dizajna Ikuo Maeda i njegova ekipa razvili su novu i jedinstvenu dizajnersku temu za MX-5 i coupe RX-7, koji dijele istu platformu. Auti će izgledati drugačije od Mazdinih hatchbackova i sedana. Maeda je u razgovoru za Autocar prošlog studenog već rekao kako će MX-5 na svoj način interpretitati Mazdin dizajnerski jezik Kodo. Maeda je također naglasio da dizajn neće biti retro.

>> Nasljednik modela RX-8 bit će plug-in hibridni automobil

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije