Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijekom zimskoga razdoblja za prijevoz stvari često nije dovoljan prtljažnik auta

Krovne kutije i nosači skija nezaobilazni su pomoćnici

krovne kutije
07.01.2010.
u 11:00

Krovne kutije dobro su rješenje ako morate prevoziti stvari koje trebaju biti zaštićene od vremenskih prilika i neprilika, bilo da je riječ o kiši, snijegu...

Mnogima je prtljažnik automobila uvijek premalen. Mnogo jednostavnije i jeftinije rješenje od kupnje većeg automobila svakako je kupnja krovnih nosača i kutije. Potreba za ovom dodatnom opremom vrlo je izražena u zimskim mjesecima, kada mnogi putuju na odmor, odnosno skijanje. I dok su u svojim počecima krovne kutije bile oprema koja narušava vizualni izgled automobila, danas situacija više nije takva.

Aerodinamična svojstva
Na tržištu se nude mnoge kutije koje su estetski vrlo dobro napravljene. Osim samog estetskog dojma krovne kutije danas su izvedene tako da na što manju razinu svedu otpor zraka te se u dizajniranju mnogo pozornosti posvećuje aerodinamici.

Prije kupnje najbolje je potražiti savjet stručnjaka, koji će ovisno o vašim potrebama preporučiti koji model bi bio najbolji. Problem može nastati kupite li kutiju koja neće zadovoljiti vaše potrebe. No, prije odabira krovne kutije potrebno je kupiti poprečne krovne nosače na koje će se kutija montirati. Nosači se kupuju prema vozilu, odnosno načinu pričvršćivanja na automobil.

Zaštićeni od neprilika
Neki automobili već u serijskoj opremi imaju uzdužne nosače koji se mogu koristiti i za montažu poprečnih. Krovne kutije dobro su rješenje ako morate prevoziti stvari koje trebaju biti zaštićene od vremenskih prilika i neprilika, bilo da je riječ o kiši, snijegu...

U slučaju da trebate prevoziti samo skije i štapove, kao jeftinije, i dakako praktičnije rješenje, nameću se krovni nosači za skije, odnosno snowboard. Njihova prednost svakako je bolja aerodinamika, ali i jednostavnije skladištenje u vrijeme kada se ne koriste.

Osim mogućnosti kupnje, već nekoliko godina na domaćem se tržištu nudi i mogućnost najma nosača i krovnih kutija. To je dakako jednostavnije i praktičnije rješenje trebate li ovu opremu samo desetak dana godišnje. K tomu, uvijek imate provjerenu kvalitetu i ne trebate se bojati što ćete s nosačima promijenite li automobil.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije