Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eko poticaji od 3. travnja

Kako do 80.000 kuna za električni auto, 20.000 kuna za skuter, 5.000 kuna za bicikl

Punionica električnih automobila
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
22.03.2019.
u 15:52

Uvjeti su vrlo slični kao i do sada, a novost je da će se poticaji moći dobiti i za SUV i jednovolumenska vozila iz A, B i C segmenta. Građani mogu aplicirati za samo jedno vozilo, a na natječaj se mora dostaviti ponuda za vozilo koje se želi kupiti.

Novi krug eko poticaja za kupnju električnih vozila kreće 3. travnja. Građanima će biti dostupno 17 milijuna kuna, a opet će se moći dobiti do 40% cijene vozila, odnosno do 80.000 kuna za električne automobile, do 40.000 kuna za plug-in hibridne automobile (uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km), do 20 tisuća kuna za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju te do 5 tisuća kuna za električne bicikle.

Javni poziv će se objaviti 3. travnja, a od  9 sati toga dana će Fond za zaštitu okoliša zaprimati dokumentaciju građana preporučenom poštom ili u prijamnom uredu.

Kao i ranije, zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu njihovog zaprimanja. Procedura i sadržaj prijave su pojednostavljeni, a prijavni obrazac i vodič za prijavu su objavljeni na web stranici Fonda.

Uvjeti su vrlo slični kao i do sada, a novost je da će se poticaji moći dobiti i za SUV i jednovolumenska vozila iz A, B i C segmenta.

Građani mogu aplicirati za samo jedno vozilo, a na natječaj se mora dostaviti ponuda za vozilo koje se želi kupiti. 

Ovdje možete pronaći vodič za prijavu, a ovdje prijavni obrazac.

Pogledajte i naš razgovor s Matom Rimcem:

Ključne riječi

Komentara 3

ZE
zeljko16
16:16 22.03.2019.

Do kad mislite mazati oći ljudima o ekološkim el. automobilima? Kaj struja dolazi po duhu svetom? Zakaj porezni obveznici moraju nekom pokloniti gotovo pol automobila?

AD
adrad
17:31 22.03.2019.

Opet mažu vrat debelim guskama. Superhik reforma.

Avatar Asterix
Asterix
16:42 22.03.2019.

PDV sudjeluje s 20% u cijeni vozila dok poticaji idu do 40%. Ukinite PDV molim lijepo i potaknite sve građane na jednak način. Ovako oni koji nemaju novca ili potrebe za kupnjom el. vozila financiraju druge koji kupuju takva vozila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije