Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dacia Duster Extreme

I povoljan auto može se razmetati izgledom i off road svojstvima

dacia duster extreme (1)
Foto: Sandra Mikulčić
1/6
12.07.2013.
u 20:00

Upečatljivog izgleda, robustan Duster Extreme donosi i dodatna svjetla na krovu, zaštitne obloge, navigaciju...

Duster rumunjske Dacije i u običnoj je izvedbi zanimljiva opcija, no u limitiranoj Extreme 4x4 izvedbi - kakvu smo isprobali - povoljan model postaje i mamac za poglede drugih vozača. Jer, Extreme 4x4 serija, uz obilje korisne opreme u interijeru, ima upečatljive naljepnice po bijeloj karoseriji i dodatna svjetla na poprečnom krovnom nosaču.

Model karakteriziraju i crne maske svjetala, donje zaštitne obloge sprijeda i straga, crvene naljepnice-strelice za označavanje mjesta za vuču vozila i mjesta za postavljanje dizalice, štitnici za blato s utisnutim natpisom Duster. Upečatljive naljepnice s karoserije preslikane su u interijer, pa su simboli koji podsjećaju na svijet trkaćih automobila prošiveni na naslonima sjedala. Robustan SUV model u Extreme izvedbi donosi i gumene tepihe te vodonepropustan navigacijski uređaj Garmin Zumo 350 LM s topografskom kartom i polu-ugrađenim držačem. Dodatno su mu zatamnjena stakla. Crni interijer prošaran je sjajnim bijelim detaljima na kolu upravljača, vratima i obrubima otvora ventilacije. Zamjeramo mu jedino na trenutke preslab klima-uređaj.

Pod poklopcem isprobanog primjerka je 1,5-litreni dCi agregat sa 110 konjskih snaga. Dizelaš iz Renaultove radionice u većini situacija dovoljan je, a više snage zatreba mu tek pri zahtjevnijim pretjecanjima. U uobičajenom gradskom i vangradskom režimu rada uglađen je i štedljiv, no pri brzini iznad 130 km/h postaje prebučan.

>> Rumunjski SUV adut opremljen za pustolovine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije