Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiva premijera

FOTO Peugeot najavio 2008, novi urbani crossover

peugeot 2008 (1)
Foto: Peugeot
1/4
17.01.2013.
u 20:55

Model za svjetsko tržište proizvodit će se u Francuskoj, Brazilu i Kini. Na hrvatsko bi tržište trebao stići sredinom godine

Model 2008 novi je Peugeotov urbani crossover, koji će javnosti premijerno biti predstavljen u ožujku, na međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Ovim će modelom francuski proizvođač upotpuniti svoju ponudu u B segmentu, pri čemu će mu dragocjeno biti iskustvo u proizvodnji većeg crossovera 3008. U prodaju bi Peugeot 2008 trebao krenuti tijekom proljeća, a u Hrvatskoj ga možemo očekivati sredinom godine.

Igrač za svjetska tržišta

Novi Peugeotov crossover od samog je početka zamišljen i razvijan kako bi odgovarao tržištima širom svijeta. Njime si ova marka želi osigurati vodstvo u europskom segmentu malih crossovera, ali i pridobiti nove klijente u Aziji i Latinskoj Americi. Istraživanja su pokazala da nova generacija vozača - bez obzira na kojem kontinentu žive - traži dinamiku. Stoga je i Peugeot kod modela 2008 naglasak stavio na jedinstven doživljaj vožnje, snažan dizajn i praktičnost korištenja.

Dinamičan i reprezentativan crossover 2008 dug je 416 centimetara, te spaja vozne osobine limuzine i robusnost SUV-a s prostranošću, modularnošću i udobnošću kakve bismo očekivali od obiteljskog vozila. U ovom inovativnom automobilu dizajnerska rješenja su u službi praktičnosti, prostranosti i voznih svojstava.

Prvenstveno praktičan

Karakterizira ga povišen položaj, gume za blato i snijeg i 17-inčni mat naplatci. Crni blatobrani i zaštite na pragovima, prednje i stražnje zaštite i bočne zaštite od nehrđajućeg čelika štite najizloženije dijelove automobila od udaraca.

Prednji kraj, naravno, nosi stilska obilježja marke. Prepoznatljiva je prednja maska, kao i ‘mačkasti’ farovi. Stopljeni s prednjom maskom, doprinose još izražajnijem i modernijem izrazu, dodatno istaknutom LED diodama. I oblik poklopca motora sugerira da se radi o robusnom automobilu, a dinamika i robusnost osnovne su linije i na stražnjem kraju, kojega odlikuje nizak utovarni prag i stražnje staklo s udubljenjem, detaljem preuzetim s RCZ-a. Stražnja svjetla, s tri LED “pandže”, skladno su uklopljena u karoseriju. Ovaj novi urbani crossover odlikuju i velike staklene površine, poput panoramskog krova, a elegantni krovni nosači pojačavaju dojam avanturističkog duha. Peugeot 2008 proizvodit će se u Francuskoj, Kini i Brazilu.

>> FOTO Mali šminkerski SUV s odlikama jednovolumena

Komentara 4

JO
josmalopanestalo
21:45 17.01.2013.

ak je širi od ležečih pajkana onda je dobar za ovu našu đunglu na asfaltu

BO
bode
23:38 17.01.2013.

Imao sam Peugeot 407 1.6 Motor mu otišao a da nije napunio 100 000km. Pametnom dosta! Da ne pričam dalje o odgovornima u Peugeot servisima! Odvratno! Koje ćete auto kupiti? Koje god!!! Samo ne Peugeot!

DI
Dijaspora
11:07 18.01.2013.

Motor je dobar koliko i vozač. Imao sam peugeot 306 1.4 i prešao 380.000 km bez ikakvih kvarova i prodao ga kao ispravno vozilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije