Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOYOTA

Dva i pol milijuna Yarisa zaokruženo hibridom

Toyota Yaris
Foto: Toyota
1/2
05.05.2014.
u 21:15

Plan za 2014. godinu je proizvodnja 220.000 Yarisa. Postrojenje će započeti s radom u tri smjene od 16. lipnja

Iz Toyotine tvornice u Francuskoj izašlo je 2,5 milijuna Yarisa. Proizvodnja je započela 2001. godine, a kompaktni gradski automobil koji bilježi rekordnu brojku bijeli je Yaris Hibrid. Upravo je hibridni Yaris jedan od najpopularnijih modela među Toyotinim europskim kupcima. Jubilarni 2,5-milijunti Yaris uskoro će biti isporučen kupcu iz Marseilla.

Uspjeh prodaje Yarisa - koji se posebno može zahvaliti dobrom prihvaćanju hibridne inačice - rezultirao je Toyotinim planom o 15-postotnom povećanju proizvodnje za ovu godinu. To, pak, vodi uvođenju treće proizvodne smjene u francuskoj tvornici od lipnja nadalje. Tada će Toyota Motor Manufacturing France proizvoditi 1100 Yarisa dnevno u odnosu na 840 koliko isporučuje danas.

Plan za 2014. godinu je proizvodnja 220.000 Yarisa. Postrojenje će započeti s radom u tri smjene od 16. lipnja, što je termin planiran za početak proizvodnje osvježenog Yarisa.

>> Osvježeni Yaris slijeti stilske linije Toyote Aygo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije