Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari i jeftini

Cijene dizelaša u Njemačkoj padaju, naglo porastao izvoz u Hrvatsku

Dizelaši nepoželjni u Njemačkoj
Foto: Screenshot DW
25.11.2019.
u 13:34

– Ovo je dizel Passat, standard Euro 6. Cijena mu je prije pola godine bila 28 tisuća eura. Mi ga prodajemo za 21 tisuću eura i još nismo našli kupca – kaže jedan trgovac automobilima za DW

Na autotržnicama u Njemačkoj gomilaju se polovni dizelaši. Cijene padaju – trgovci propadaju. Međutim, zbog osjetnog pada cijena naglo je porastao izvoz starijih dizelaša u Hrvatsku, piše Deutsche Welle.

Mnogi europski gradovi ograničili su ili čak zabranili vožnju dizelaša, što uglavnom pogađa vlasnike starijih vozila, zaključno sa standardom Euro 5. Međutim, ni vlasnici vozila Euro 6 ne mogu odahnuti.

– Ovo je dizel Passat, standard Euro 6. Cijena mu je prije pola godine bila 28 tisuća eura. Mi ga prodajemo za 21 tisuću eura i još nismo našli kupca – kaže jedan trgovac automobilima za DW.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Mnogo novca izgubili su i građani koji su dizelaše kupili prije krize.

U Hrvatskoj, BiH i Srbiji još uvijek nema ekoloških zona. Čini se da je vozačima cijena često mnogo važnija od kvalitete zraka, što može imati ozbiljne posljedice za zdravlje jer se uvoze katkada i prastari dizelaši, navodi DW.

Posljedice mogu biti višestruke – astma, alergija, pa čak i rak.

Ključne riječi

Komentara 12

JU
jukicam8
14:55 25.11.2019.

Srbija, BiH i Hrvatska nemaju ni četvrtinu vozila kao Njemačka ili Francuska, neka one smanje emisiju štetnih plinova, a kad ih mi dostignemo prestat čemo voziti dizele.

Avatar links
links
16:13 25.11.2019.

hahahah...dajte linkove sa tim jeftinim , dobrim dizelašima

DU
Deleted user
14:51 25.11.2019.

Dajem 7000 eura keš na ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije