Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozdrav suncu

Žuta vedrina ponovno nam se vratila s proljećem

stolić
interijerNET.hr
27.03.2010.
u 16:21

Boja vitalnosti, optimizma i ugode u prostor unosi svjetlost, toplinu, sklad, lakoću i prozračnost

S dolaskom proljeća ponovno je oživjela simbolika Sunca kao vječne energije života. Žuta vedrina cvjeta u obliku narcisa, forzicija, drena, jaglaca, maslačka... Najsvjetlija u spektru boja tradicionalno se povezuje s vitalnošću, srećom i toplinom, a vjeruje se da pozitivno djeluje na živčani sustav i probavu te da potiče umne sposobnosti i kreativnost. Njezin okrepljujući učinak idealan je i za m 

interijere jer se brojne žute nijanse mogu primijeniti na bezbroj načina. Svijetli tonovi izvrsni su za vizualno širenje prostora i postizanje prozračnog ugođaja. Sunčana boja oživit će dijelove stana u kojima nema mnogo prirodne svjetlosti, poput hodnika, podrumskih prostora, predsoblja, prostora na hladnijoj sjevernoj strani... Žuta je iznimno “sposobna” da bude privlačna kako u smirenijim tako i upadljivijim varijantama, od blijede boje vanilije koja se preporučuje za spavaće i radne sobe do snažnijih tonova koji su idealni u dnevnom boravku – za eksploziju topline i pozitivne energije dovoljno je obojiti samo jedan zid snažnom žutom nijansom. 

Žuti namještaj izvrsno se uklapa u kuhinje i blagovaonice, ispunjavajući ih skladnim ugođajem. 

Boja kojom su bili nadahnuti slikarski geniji Van Gogh i Monet zadivljujuće dobro podnosi sve ostale (ne)boje, od uobičajenijih kombinacija sa crvenom, narančastom, zelenom, smeđom, bijelom... do ekstravagantnijih i smjelijih kontrasta s plavom, ružičastom, ljubičastom i crnom. 

Za dašak glamura idealna je njezina najsjajnija, zlatna varijanta koja najbolje dolazi do izražaja u pomno odabranim detaljima.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:35 27.03.2010.

Ovoliko žuti nisu ni zubi veleposlanice Kitarović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?