Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatan posjet

Zvuči zanimljivo? U subotu se obilježava Europska noć šišmiša

šišmiš
Maja Šantoši/PIXSELL
29.08.2013.
u 13:12

Svim posjetiteljima osiguran je besplatni posjet i stručno vođenje špiljom Veternicom, a organizirat će se i mali ekološki sajam

U subotu, 31. kolovoza 2013. obilježava se 17. europska noć šišmiša u Parku prirode Medvednica od 10 do 17 sati na špilji Veternici.

Na službenim stranica PP-a navodi se da su tim organizirane mnoge zanimljive aktivnosti za posjetitelje, a jedan dio održat će se u svrhe zaštite špiljskog staništa i svih vrsta koje tamo obitavaju, a posebno čak 18 vrsta šišmiša koje su u njoj dosad zabilježene.

Svim posjetiteljima osiguran je besplatan posjet i stručno vođenje špiljom Veternicom, organizirat će se i mali ekološki sajam kod P. D. Glavica, na kojem će se predstaviti institucije koje se bave zaštitom prirode i zaštitom šišmiša te speleološke udruge (Hrvatsko biospeleološko društvo, JU Maksimir, Udruga Tragus, ZOO Zagreb), različite edukativne radionice na temu šišmiša (izrada šišmiša od filca, maski, kutijica, modelarska radionica u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, igre znanja i drugo).

Tijekom dana djelatnici Javne ustanove „Park prirode Medvednica“, speleolozi Zagrebačkog speleološkog saveza i Komisije za speleologiju HPS-a te Hrvatska gorska služba spašavanja zaputiti će se u brojne kanale Veternice i provesti akciju čišćenja turističkog, ali i speleološkog dijela Veternice.

Zamijeniti će se stari te postaviti novi mjerni uređaji duž Veternice u kojoj se prati stanje mikroklimata, stanje populacija šišmiša i četiri vrste odabranih beskralješnjaka već deset godina, po čemu je ova špilja uzoran primjer upravljanja špiljom u turističke svrhe i u europskim okvirima.

>>Usvoji zagrebačkog šišmiša za 150 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije