Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod "crvenih" ide automatski

"Žuti" ipak neće plaćati Holdingove račune, ali moraju prvo poslati zahtjev

Zagreb: Vidljive posljedice potresa na  osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
08.05.2020.
u 21:43

Stigli su novi računi, ali na njima ne piše "0 kuna", već su isti kao i oni prije potresa

Kad su pogođenima u potresu od Zagrebačkog holdinga došli prvi računi u travnju, iz te komunalne tvrtke rekli su da će se tek u svibnju vidjeti obećanje gradonačelnika Milana Bandića o neplaćanju računa.

Jer – ovaj u travnju račun je za ožujak, a do potresa, odnosno tog kobnog 22. ožujka, u nekretninama se najnormalnije živjelo i trošilo. No svibanj je došao, s njim i novi računi, ali na njima nije pisalo nula kuna, već su isti kakvi su bili i prije potresa.

- Zar nije gradonačelnik rekao da će i oni koji žive u "žutim" zgradama osloboditi od plaćanja – pitali su se Zagrepčani na Facebook grupi "Potres u Zagrebu – svi mi u centru". Nakon samog potresa, naime, Bandić je obećao da račune neće morati plaćati ni "crveni" ni "žuti", a onda je nekoliko dana kasnije stigla odluka iz gradske uprave da se to odnosi samo na "crvene". Uvidio je to i oporbeni vijećnik u Skupštini, HNS-ov Tomislav Stojak i Holdingu poslao upit – a dobio je i odgovor s novim detaljima.

24.03.2020., Zagreb - Gornjogradska gimnazija zbog ostecenja nastalih od potresa staticari su proglasili neuporabljivom. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Svi vlasnici nekretnina koje su označene kao neuporabljive i koje se nalaze na popisu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, automatski ostvaruju pravo na navedene mjere - objašnjavaju iz Holdinga. Oni, pak, koji žive u "žutim", odnosno privremeno neuporabljivim zgradama, neće plaćati odvoz otpada, vodu i plin samo pod uvjetom da se nekretnina ne koristi, a pravo se ne ostvaruje automatski, već stanari moraju poslati zahtjev za izuzećem od slanja računa, i to za svaki mjesec koji se nekretnina ne koristi, a maksimalno šest mjeseci uzastopno. Unatoč tome što je obavijest podijelio u spomenutoj grupi, mnogi su i dalje šokirani kad vide račun u svom kasliću, no sve što trebaju učiniti je dostaviti broj vodomjera/plinomjera, broj obračunskog mjernog mjesta za vodu/plin, stanje vodomjera/plinomjera na dan predaje zahtjeva i ostale podatke na holding.centar@zgh.hr ili zahtjev donijeti osobno u Holdingov centar za korisnike u Vukovarsku.

Cijelu objavu možete vidjeti ovdje.

Komentara 2

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
10:02 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Avatar LindaUL95
LindaUL95
09:25 10.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije