Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radionica ginger sushija

Znate li kako se sprema jedna od najpopularnijih japanskih delicija? Ključan je jedan sastojak

Foto: Nikola Zoko
1/44
15.03.2024.
u 09:00

Da je riža najvažniji dio ovog specijaliteta, na interaktivnoj su radionici otkrili sushi majstori Josip Erak i Ana Strukar, pažljivo prolazeći kroz svaki korak pripreme tri najpopularnija sushi-ja: hosomaki, uramaki i nigiri

Kako izgleda proizvodnja jedne od najpopularnijih japanskih delicija, sushija, te kojim tehnikama olakšati njihovu izradu, brojnim su znatiželjnicima, u svom pogonu, pokazali vlasnici jednog od najpoznatijih domaćih brendova, Ginger sushija. Brat i sestra, Zvonimir i Adriana Dobrović tom su prilikom okupljenima pokazali kako izgleda proizvodnja mnogima omiljene delicije, a ono po čemu se izdvajaju od drugih brendova na tržištu, jest to što njihov sushi u svojim proizvodima ne koristi aditive

Da je riža najvažniji dio ovog specijaliteta, na interaktivnoj su radionici otkrili sushi majstori Josip Erak i Ana Strukar, pažljivo prolazeći kroz svaki korak pripreme tri najpopularnija sushi-ja: hosomaki, uramaki i nigiri. Riža se, naime, kuha na poseban način, a dodatnu aromu daje joj ocat kojem se dodaju sol i šećer. Kako se u pripremi sushija uvijek kreće od riže, majstorica Ana kazala je kako sushi majstori u Japanu, prije no što krenu s korištenjem ribe i povrća, godinama svladavaju način pripreme riže. 

VEZANI ČLANCI: 

Tijekom radionice svaka je radna jedinica imala potreban alat, odnosno radnu plohu, oštar nož, makisu podlogu od bambusa za rolanje sushi tuba i krpu. 

– Velika sam ljubiteljica sushija, ali rijetko ga sama pripremam kod kuće jer volim tu raznolikost koju nudi Ginger sushi. Nalazi se u blizini HNK pa mi glumci često na ovoj adresi uživamo u laganim obrocima između proba i predstava – istaknula je glumica Mirta Zečević koja je vrlo brzo svladala tehniku 'rolanja' hosomaki sushija. On je, naime, jedan od najjednostavnijih zalogaja, a sastoji se od nori alge u koju je zamotana riža i po želji povrće, sirova riba ili pak kozice.

VEZANI ČLANCI: 

Neven Ciganović okušao se pak u izradi uramaki sushija u kojeg je stavio svježe filetirani losos kojeg je majstorica Ana filetirala na svom radnom stolu. Za razliku od hosomaki sushija, uramaki je umotan rižom s vanjske strane, a unutrašnjost je ispunjena s algom i raznim namirnicama. 

Nakon što su svi svladali obje vrste sushija, Josip je pozvao okupljene da se okušaju u pripremi Nigiri sushija koji se sastoji od ovalnog brežuljka riže, takozvanog brodića, s kriškom ribe ili plodova mora na vrhu. Radionica pripreme sushija završila je veselim kutijama s ručno rađenim sushi rolicama, a bila je simulacija jednog radnog dana u Ginger sushi pogonu u Zagrebu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije