Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA IZLOŽBU

Znate li kako je nekad izgledao ovaj zagrebački kvart? Traže se fotografije iz njegove povijesti

Ovo su zemljišta koja je država dala Crkvi u zamjenu za Maksimir
Goran Stanzl/PIXSELL
21.03.2024.
u 10:00

Tri najbolje fotografije nagradit će poklonima lokalnih OPG-ova

Ove će subote stanovnici Španskog imati priliku oživjeti uspomene iz nekih davnijih vremena. Naime, administratori Facebook-grupe "Špansko za svakoga" pozivaju susjede da donesu stare fotografije kvarta kako bi ih skenirali, uvećali i predstavili na izložbi u povodu Festivala zajednice koji se održava 25. svibnja.

"Od 10 do 12 sati okupljamo se u prostorima Mjesnog odbora Špansko sjever na Trgu Ivana Kukuljevića 1. Cilj nam je skupiti dragocjene fotografije koje će pridonijeti čuvanju naše povijesti, ali i omogućiti dijeljenje nezaboravnih priča među stanovnicima", objašnjavaju na Fejsu. Tri najbolje fotografije nagradit će poklonima lokalnih OPG-ova, a ako ste spriječeni doći, možete ih dostaviti na spanskozasvakoga@gmail.com ili u inbox Facebook-stranice.

Na isti mail možete se javiti do 1. travnja želite li pridonijeti Festivalu zajednice. Posjetitelji će, među ostalim, uživati u nastupu Jazz kvarteta Vojkana Jocića, šahovskoj simultanki s velemajstorom Zoranom Jovanovićem te predstavi "XYZ". U planu je i izložba oldtajmera te izrada murala, a koncert uz pratnju benda sprema i Luka Novokmet, finalist The Voicea iz Španskog. 

VIDEO: Otvoreno 6. izdanje Festivala svjetla

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije