Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodovod

Zgrade očitane 15. 1. dobile veće račune

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
10.04.2014.
u 15:00

Stanari iz zgrada koje su očitane 29. siječnja trebali su dobiti stvarnu potrošnju vode, proizlazi iz objašnjenja Vodovoda

Stanari s Trnja koji su za ožujak dobili dvostruko skuplje račune za vodu nisu jedini kojima se to dogodilo. Javljaju se i drugi građani, pa nam se tako čitateljica, inače i predstavnica stanara na Srednjacima, javila s njihovim problemom.

– Mjesečno trošimo 10 do 14 kubika vode, ali svaka tri mjeseca iz Vodovoda nam otprilike odrede potrošnju, ne očitavaju vodomjere, pa svakih 4-6 mjeseci dobijem 120 kubika razlike koju moram platiti. Rekli su da napišem prigovor i platim jer voda možda curi. Nisu poslali stručne ljude da provjere o čemu se radi. Kažu da se mora ugraditi vodomjer, koji mi imamo, ali ga ne priznaju – priča ta predstavnica stanara.

Iz Vodovoda i odvodnje su na pitanje kako je moguće da građani dobivaju dvostruko više račune, odgovorili da se računi ispostavljaju temeljem očitanog ili procijenjenog stanja vodomjera. Uz ostalo, to znači i da do velike razlike može doći zbog prethodno manjih računa, za koje se potrošnja procijenjena, ali također i zbog kvarova na instalacijama.

– Računi za veljaču ispostavljeni su za potrošnju u siječnju 2014. godine. Očitavanje vodomjera za stambene zgrade počelo je 15. siječnja, a završeno je 29. siječnja pa su potrošači u prvom slučaju u veljači dobili račune za potrošnju tijekom 15 dana siječnja, a drugi tijekom 29 dana. U ožujku su ispostavljeni računi za potrošnju od očitanja iz siječnja do 28. veljače, ali na temelju procjene. Iz toga proizlazi da su stambene zgrade koje su očitane 15. siječnja dobile račun za više dana od onih koje su očitane 29. siječnja – objašnjavaju u Vodovodu.

Građani mogu dojaviti stanje vodomjera na broj 61-636-17, 61-637-77 te na besplatni broj 0800 200 013 kao i putem portala MojVio.

>> Zagrepčane šokirali računi za ožujak: Nismo toliko potrošili!

Komentara 3

DU
Deleted user
16:32 10.04.2014.

Tko tu koga .......................... dajte da nam ugrade vlastite vodomjere pa neće biti tih problema kolko potrošiš toliko platiš a njihove procjene mogu staviti mačku o rep.

KK
katarina.kunovic.1
07:42 14.04.2014.

Iz iskustva znam da procjene potrošnje vode rade loše,neznam zašto uz svu dostupnu informatičku podršku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije