Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gajnice

Zbog smrada fekalija danima ne otvaraju prozore, ugrožava im se zdravlje

Zagreb: Prosvjed stanara Gajnica zbog smrada
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/12
29.07.2022.
u 17:14

Voda puna fekalija vraća im se u kolektor iz kojeg bi trabala odlaziti, traže hitno i dugotrajno riješenje

Stanari Huzjanove ulice na brojevima 20 i 22 već danima se guše u smradu koji se širi iz nedovršene kanalizacije, odnosno fekalnog kolektora. Već danima ne mogu otvoriti prozore, ugroženo im je zdravlje, a jučer su se odlučili i okupiti pred njihovom zgradom te prosvjedovati. 

Naime, do prije mjesec i pol dana radilo se na postavljanju novog fekalnog kolektora, cijevi su provučene duž Huzjanove ulice te su trebale završavati u ulici Dubravica. Problem je nastao kod autopraonice u spomenutoj ulici, gdje su cijevi prekinute, jer vlasnik te parcele ne dozvoljava da cijevi onuda budu provučene. Tako se stanarima stambenih zgrada u blizini, sva fekalna voda vraća u sporni kolektor što, posebice na ljetnim temperaturama, izaziva nepodnošljiv smrad

28.07.2022., Zagreb - Prosvijed stanara u svrhu izgradnje kolektora i rjesavanju nesnosnog smrada. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Stanari su kontaktirali hitne intervencije vodoopskrbe koji su, govore, u tri dana dolazili i po nekoliko puta dnevno te ispumpavali vodu. 

- Mi ćemo kontinuirano dolaziti i ispumpavati sadržaj iz kolektora dok god se ne završe radovi i to je najbolje što stanarima možemo ponuditi u ovom trenutku - rekao je Ivan Šokac, glasnogovornik vodoopskrbe i odvodnje, koji je također prisustvovao jučerašnjem prosvjedu.

28.07.2022., Zagreb - Prosvijed stanara u svrhu izgradnje kolektora i rjesavanju nesnosnog smrada. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

- U svih 14 godina koliko živim ovdje nikada nije bilo ni sličnih problema. Stan nam je u prizemlju i već danima ne možemo uopće otvoriti prozor nego nam klima radi 24 sata dnevno - požalila se stanarka Jožica Petrović. Sa susjedom se složila i Ivana Vukić te dodala kako se boje i pomisliti što će tek biti na jesen kada krenu kiše. 

Radovi na spajanju odvodnih cijevi trenutno su prekinuti zbog imovinsko-pravnog spora koji je još u tijeku.

- Mi zahtjevamo riješenje tih imovinsko-pravnih odnosa te tražimo trajnje riješenje koje bi se moglo reazlizirati u nekom dosljednom roku od mjesec do dva, a ne da nam svakodnevno dolaze po nekoliko puta i ispumpavaju fekalije pod prozorima - iznio je predstavnik suvlasnika Filip Maren. 

 

 

 

 

 

Komentara 2

IG
igorl
09:54 01.08.2022.

Odete i organizirate u 2 smjene dezurstvo pred tom autopraonom da nijedan auto ne moze uc. Tak se prosvjeduje. Kaj on ima ne dat da komunalna infrastruktura ide "prek njegovog". Kaj misli da se njegova govna teleportiraju u Savu?

SA
sasha68
15:53 31.07.2022.

smrdi di god krenes po gradu, smeće se valja naokolo, cak i kod hnk ali eto prije će promjenit tablu sa nazivom nego oprat taj trg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije