Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovanje na blagdan

Zbog procesija ZET vozi izmijenjenim trasama

15.08.2011. Zagreb, Hrvatska - Kardinal Josip Bozanic predvodio je misno slavlje povodom blagdana Velike Gospe na marijanskom svetistu u Remetama. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
14.08.2015.
u 10:04

U subotu 15. kolovoza neće raditi tržnice i šoping centri, a trgovine mješovitom robom radit će po nedjeljnom rasporedu

U subotu, na blagdan Velike Gospe, neće raditi gradske tržnice i šoping centri, a većina trgovina mješovitom robom radit će po ljetnom radnom vremenu. Sajam automobila na Hreliću u subotu radi normalno, od 5 do 15 sati.

Po nedjeljnom voznom redu prometovat će i ZET-ovi tramvaji i autobusi, koji će izmijenjeno voziti pored svetišta u Stenjevcu i Remetama. Tako će autobusi na liniji 119 Črnomerec  –  Podsusedski most u petak, 14. kolovoza, u poslijepodnevnim satima te u subotu, 15. kolovoza do večernjih sati ići redovnom trasom do raskrižja Ilice i Vrapčanske ceste te nastaviti do Podsuseda Alejom Bologne, umjesto Samoborskom cestom. Autobusi na liniji 146 vozit će u petak popodne te u subotu do večernjih sati redovnom trasom, ali skraćeno do raskrižja Ulice I. B. Mažuranić i Stenjevečke ulice (rotor). Ulazno-izlazno stajalište bit će u Ulici I. B. Mažuranić poslije okretanja autobusa na rotoru, u smjeru grada.

Izmijenjenom trasom vozit će i autobusi na liniji 203 Svetice – Vinec – Krematorij koji će u subotu od 9 sati ujutro do večernjih sati voziti skraćeno samo do Vinca. Novost je i da će se u subotu autobusi na linijama 172 Črnomerec – Zaprešić, 176 Črnomerec – Gornja Bistra i 177 Črnomerec – Poljanica  – Gornja Bistra zaustavljati na stajalištu Gospodska, u oba smjera.

U Remetama se obustavlja promet u ulici Česmičkoga te se preusmjerava na ulice: Vinec, Kvintička, Pustoselina, Kameniti stol i Remete. Zabranjeno je i parkiranje u ulici Remete od križanja s ulicom Česmičkoga do križanja s Pustoselinom, a hodočasnicima se preporučuje da se služe autobusima ZET-a s Kaptola i Svetica br. 203 i 226. Upravitelj svetišta Zlatko Pletikosić kazao je da će se svete mise održavati u 6, 7,30, 9, 16 i 18 sati kada će biti i svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi Ivan Šako, pomoćni biskup zagrebački.

Sveta misa održat će se i u petak u 18 sati, što će biti uvod u proslavu blagdana. U Stenjevcu su mise u 6, 7,30, 9, 11 i 18 sati. Onu u 11 predvodi don Stjepan Bolkovac.

Komentara 2

AD
adrian1
11:07 14.08.2015.

sto će mi blagdan koji pada u subotu, to zakonom treba zabraniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije