Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz cisterne

Curio plin na benzinskoj postaji, evakuiran prvi red kuća

vatrogasci
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
11.05.2015.
u 12:30

Ukapljeni naftni plin iz cisterne je curio zbog kvara na ventilu

Zbog curenja plina na benzinskoj postaji Petrol u 10.37 sati zatvoren je promet dijelom Branimirove ulice u Zagrebu, od Osječke do Južne ulice.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je kako je u 10.11 sati dobio obavijest o curenju plina iz autocisterne u Branimirovoj ulici 121. Na teren su izašle ekipe Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Policijske uprave zagrebačke i Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Oko 11.40 sati stigla je nova autocisterna kako bi u nju bio pretočen ostatak plina uz stručni nadzor. Problem curenja riješen je oko 12.20 sati. Ukapljeni naftni plin iz cisterne je curio zbog kvara na ventilu, koji je u međuvremenu uspješno zatvoren.

Vatrogasci su nam rekli da je opasnost bila velika, evakuiran je prvi red kuća do benzinske. Razmišljali su i o evakuaciji željezničkog prometa, ali do toga ipak nije došlo. Kada su došli, prvo su postavili vodene barijere da se eventualni požar ne bi proširio. Vatrogasci su došli sa tri vozila, od kojih je jedno specijalno vozilo za incidente i opasne tvari.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Petrola poručili su da je situacija pod kontrolom te da razloga za zabrinutost nema.

– Do nekontroliranog curenja plina došlo je kada je dobavljač plina pretakao plin u autospremnik. Nešto se otkačilo, došlo je do neke pogreške i plin je počeo curiti. Međutim, curenje plina ubrzo je zaustavljeno – rekli su u Petrolu. Uz vatrogasce i policiju, trenutačno je na terenu i ekipa zaštite na radu koja će utvrditi točne okolnosti pod kojima je došlo do curenja plina te tko je za takvu situaciju odgovoran.

Zbog preusmjeravanja prometa došlo je do manje gužve. Uz Branimirovu prolazi i željeznička pruga, no vlakovi voze normalno.

>> ZET-ov autobus izgorio jutros na pleškoj liniji

>> Zbog sumnje na curenje plina evakuirali zaposlenike Županije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije