Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prebacuju u kamione

Zaprešić plaća privatnoj tvrtki da im odvozi otpad

'15.10.2013., Zagreb - Odlagaliste otpada u Zapresicu koje je zatvorilo Ministarstvo zastite okolisa i prirode.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
16.10.2013.
u 14:30

Zaprešićke vlasti očekuju da će se odlagalište otpada ponovno otvoriti već u četvrtak jer su dobili dozvolu županijskog odjela

Odlagalište otpada u Zaprešiću, na kojem je od jučer zabranjeno odlaganje bilo kakvog otpada, najkasnije u četvrtak već bi ponovno moglo biti u funkciji. Kako su istaknuli iz tvrtke Komunalno Zaprešić, dozvola za odlaganje komunalnog otpada već je napisana u županijskom Odjelu za graditeljstvo.

– S obzirom na dokumentaciju vjerujemo da ćemo dozvolu imati već danas i da će ministarstvo ukinuti zabranu. Do kraja tjedna očekujemo i sve detaljne upute o planu sanacije odlagališta – kazao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Slično smatra i direktor Komunalnog Zaprešić koje je zaduženo za odlagalište.

– Uvjeren sam da će odlagalište ponovno biti otvoreno za dan do dva – kratko je kazao Željko Majcen.

Kako grad ne bi bio zatrpan smećem, privremeno rješenje je suradnja s tvrtkom Eko flor. Gradsko poduzeće Komunalno Zaprešić i dalje svojim kamionima skuplja otpad, vozi ga na odlagalište, ali ga ondje ne ostavljaju nego ga pretovaruju u kontejnere tvrtke Eko flor.

– Smeće pretovarujemo u dva kontejnera koja će tvrtka Eko flor odvesti na neko od odlagališta s kojima imaju ugovor – kazao je Majcen. Dodao je kako nisu raspisivali javni natječaj za posao odvoza smeća jer je riječ o samo nekoliko dana i iznosu do sedamdeset tisuća kuna za što nije obavezan postupak javne nabave. Iako se nagađalo da će se otpad iz Zaprešića odvoziti na Jakuševec, iz Zaprešića su kazali da se smeće odvozi u Slavoniju, na neko od odlagališta s kojima Eko flor ima ugovor.

Iz Ministarstva zaštite okoliša nisu komentirali je li izdavanje dozvole za odlaganje otpada u tijeku.

Podsjetimo, ministar Mihael Zmajlović izdao je rješenje o zabrani odlaganja bilo kakvog otpada iz dvaju razloga: komunalno poduzeće Zaprešić d.o.o. nema dozvolu za gospodarenje otpadom te što dosad nije započeto sa sanacijom odlagališta. Iz ministarstva su kazali kako za odlagalište od 1972. godine nije ni ishođena dozvola za odlaganje.

>>Kranom zahvatili kauč i djevojčicu (4) koja je na njemu spavala!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije