Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadahnuti bandić

'Zamislite, snijeg pada, a ja mogu sa svojom Vesnom iz garaže u kazalište'

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.06.2015.
u 11:35

Podzemna garaža smještena između Hrvatskog narodnog kazališta i zgrade Sveučilišta, sniženje cijena u garažama ukoliko je njihova popunjenost manja od 75 posto, autobusna linija za Vrapče-jug, ali i brisanje svih grafita po Mjesnim odborima.

Sve to najavio je gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu današnje sjednice Gradske skupštine. Na samom početku sjednica, kojoj je glavna tema Generalni urbanistički plan (GUP), dopunjena je s dvije točke po hitnom postupku. Razrješenje uprave Zagrebačkoga holdinga bit će jedna od tema rasprave, dok će se i glasovati za dodatak ugovora osnivača Galerije Klovićevih dvora, kako bi se tamo mogao izabrati novi ravnatelj.

- Holding je nešto što posebno zanima građane i važno je da se o tome govori - rekao je Andrija Mikulić, čiji je HDZ, uz BUZ i HSP AS predložio točku o Holdingu. S njim se složio i SDP-ov Davor Bernardić, koji je rekao kako su glavni problem Zagrepčanima i visoke cijene vode i odvodnje.

- Gužve u prometu i parkiranje nešto je što bi se također trebalo rješavati - istaknuo je Bernardić, na što mu je gradonačelnik odgovorio kako će rješenje biti garaža ispod HNK. Važna je komercijalna isplativost, rekao je Bandić pa će garaža kod HNK biti prioritetnija od one kod Klaićeve bolnice, koju je predložio Bernardić.

- Garaža koja je popunjena manje od 20 posto nije isplativa. Ova kod HNK bit će. Zamislite, snijeg pada, a ja mogu sa svojom Vesnom lijepo u kazalište, ona u štikli 12 centimetara, a ja u fraku - slikovit je bio Bandić u vezi garaža, ali i kod pitanja HDZ-ove Margarete Mađerić zašto nije smijenjen i Nadzorni odbor Holdinga, ako je maknuta Uprava.

- Pa ja sam gospodin gradonačelnik, 'ko mene batinom, ja njega kruhom' - poručio joj je Bandić.

Komentara 58

TR
Trnjanec
13:12 18.06.2015.

Zašto je garaža ispod HNK važnija od garaže ispod Klaićeve, koju bi koristili roditelji bolesne djece?

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
15:34 18.06.2015.

Vezano za bus kroz Medarsku, konačno uspjela inicijativa HDZ VRapče-jug. Prikupili smo 680 potpisa, i na pitanje zastupnika HDZ-a Bilokapića drugi odgovor se i nije smio dati.

TO
torosito
14:23 18.06.2015.

Samo naprijed s investicijama, to najviše diže tlak dežurnim sdp komentatorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije