Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodijeljene nagrade

Zagrepčanka godine Mirjana Bohanec Vidović, među nagrađenima i Ivica Lučić

Nagrade grada Zagreba
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
31.05.2018.
u 16:38

Čast mi je što sam dobio nagradu Grada Zagreba, grada u kojem se nalaze najveće i najvažnije hrvatske znanstvene i kulturne institucije, grada koji je kulturno i duhovno središte hrvatskog naroda, rekao nam je Lučić.

U povodu Dana Grada Zagreba danas je u Staroj Gradskoj vijećnici održana svečana sjednica Gradske skupštine na kojoj su dodijeljene nagrade Grada Zagreba Zagrepčanima i drugim osobama koje rade na području Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama itd., za najviše zasluge i postignute rezultate u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture...

Među nagrađenima je i dr.sc. Ivica Lučić, viši znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu te izvanredni profesor na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Priznanje i novčanu nagradu dobio je za dugogodišnji znanstveni i javni rad zaokružen knjigom.

- Čast mi je što sam dobio nagradu Grada Zagreba, grada u kojem se nalaze najveće i najvažnije hrvatske znanstvene i kulturne institucije, grada koji je kulturno i duhovno središte hrvatskog naroda. To znači da je nagrada dobivena u velikoj konkurenciji, a posebna mi je čast što sam nagradu dobio zajedno s eminentnim i cijenjenim ovogodišnjim dobitnicima – rekao nam je I. Lučić.

Zagrepčanka godine je Mirjana Bohanec Vidović, koja je nagradu zaslužila velikim zalaganjem na svim područjima svog djelovanja i značajnim rezultatima na dobrobit Zagreba i Republike Hrvatske. Promovirala je nezaobilaznu ulogu žene u kulturnom, diplomatskom i humanitarnom radu, piše u obrazloženju. Ostvarila je niz zapaženih uloga od hrvatskih opera i koncertnih djela hrvatskih skladatelja do antologijske uloge Ane Šafranek u kultnom filmu Tko pjeva zlo ne misli. Kao vrlo vješta i angažirana diplomatkinja utrla je put mladoj hrvatskoj kulturnoj diplomaciji te se istaknula humanitarnim radom.

Nagrade grada Zagreba
1/9


Nagrađeni su i prof. dr. sc. Esmat Elabjer, prim. dr. med., . Glazbeno učilište Elly Bašić, mons. prof. emeritus dr. sc. Ivan Golub, Vatroslav Kuliš, akademski slikar, dr. sc. Sonja Levanat, Josip Petrač, dr. sc. Andrea Pisac Freškura, Siniša Popović, Jadranko Račić,, . Stjepan Jimmy Stanić, arijan Turkulin, dipl. ing. Arh, Herman Vukušić, dipl. Oec., dr. sc. Mario Zovak, spec. Kirurgije, Ženski rukometni klub Lokomotiva Zagreb, Dino Sokolović i radne jedinice Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. za intervencije na vodoopskrbnim sustavima i na sustavima odvodnje.

 

 

Komentara 1

2X
2Xgeneral
17:38 31.05.2018.

i matan miki bu uskoro dobil nagradu grada remetinca za životno djelo gdje bu ga već čeko pajdo zemo maminjo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije