Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Najdonator'

Gimnazijalac iz Vukovara nagrađen za najbolji logo akcije

Mirku Tivanovcu nagradu je uručila Biljana Borzan, koja je i pokrenula inicijativu Najdonator
Foto: Ured Biljane Borzan
1/2
30.04.2018.
u 00:05

Odmah sam se angažirao jer sam svjestan da se previše iskoristive hrane baca. U mojoj obitelji sve to ide u kompost, kaže M. Tivanovac

Mirko Tivanovac, učenik vukovarske gimnazije, pobjednik je natječaja za grafički identitet Najdonatora, priznanja koje će se dodijeliti tvrtkama koje su se istaknule doniranjem hrane. Njegov je dizajn loga i statue izabran kao najbolji među 50-ak radova, a nagradu – vaučer za posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu, uručila je izvjestiteljica Europskog parlamenta za smanjenje bacanja i povećanje doniranja hrane dr. Biljana Borzan, koja je s Mrežom hrane pokrenula inicijativu „Najdonator“.

– Veselim se posjetu Bruxellesu i Europskom parlamentu i jedva čekam dan polaska! Kada me profesorica Vinković upoznala s natječajem, odmah sam se odlučio angažirati jer sam svjestan da se previše hrane baca. U mojoj obitelji ne bacamo je puno, a i ono što se mora baciti ide u komposter – kazao je M. Tivanovac.

Borzan veseli razvijena svijest kod mladih. – Na natječaj se javio veliki broj učenika i studenata s predivnim rješenjima i bilo je vrlo teško odlučiti. Mirkov dizajn na vrlo efektan i jednostavan način spaja darivanje i hranu. Nagrada ide u Vukovar, grad čija je, često poluprazna, socijalna samoposluga simbol slabog funkcioniranja sustava doniranja hrane u Hrvatskoj – izjavila je Borzan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije