Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo s Jaruna

Zagrepčani se potpuno raspamete kada shvate da ovaj stojadin vozi na struju!

Stojadin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
19.07.2016.
u 21:00

Puni se svakih 40 kilometara, a troši osam puta manje od auta na benzin

Što god tko rekao, stojadin je Tomislavu Bosecu najbolji auto koji je dosad vozio.

Prvi put papučicu gasa stisnuo je upravo u njemu, a umjesto da njegov ljubimac svoj kraj doživi na smetištu, on ga je odlučio pretvoriti u malu električnu zvijer.

Slijedite kabel

Već kričavo narančastom bojom najpoznatija Zastava Jaruna privlači poglede i fotoaparate Zagrepčana, a tek kad shvate da stojadin vozi na električnu energiju, potpuno se raspamete.

– U njemu je trenutačno baterija koja se puni nakon četrdesetak prijeđenih kilometara. Vozim se osam puta jeftinije, a uglavnom prelazim relaciju od kuće na Jarunu do posla na Kajzerici – rekao je Tomislav Bosec, čiju Zastavu 101 znaju svi u kvartu oko hipodroma. Samo slijedite kabel, objašnjavale su nam dvije gospođe iz kvarta kad smo se raspitivali gdje možemo naći ponosnog vlasnika automobila, koji je baš u tom trenutku s pomoću utičnice u svom uredu “oživljavao” narančastog oldtimera. A da automobil izgleda kao što izgleda danas, govori Bosec, trebalo je nešto više od godinu dana.

– U proljeće 2014. prijatelj i ja počeli smo nabavljati prve dijelove, a vozim ga od početka ove godine – rekao je vlasnik stojadina, koji će uskoro i na nadogradnju.

Treba i učiti

Inženjer strojarstva Bosec ugradit će mu bolji motor te još jedan baterijski paket.

– Usavršavat ću ga i dalje, i to opet u svojoj garaži – kaže Tomislav Bosec, koji je već kao tinejdžer s prijateljima radio preinake na Tomos motorima, a sudionik je i utrka ubrzanja Brzi i žestoki, za koje također radi na automobilima. Specijalizirao je zavarivanje, pa mu nije teško raditi ni na karoserijama.

– Nije sve u fizičkom radu, treba i proučiti dosta knjiga da se nauči što i kako treba napraviti, ali sve se na kraju isplati – kaže Bosec.      

>>Otkrijte koliko rabljeni automobili gube na cijeni i koji se najviše prodaju

>>Zračni jastuk nije se otvorio nakon sudara Tesle s traktorom

Komentara 27

NA
Napalm
21:41 19.07.2016.

jeste li vi išta sami napravili? Ili ste samo ljubomorni šta si je čovjek nešto za svoju dušu napravio.Podrška i pozdrav kolegi strojaru.

ZV
Zvolen3
21:33 19.07.2016.

Dobro izgleda na slikama - pohvale Tomislavu ! ( Tko ga je lakirao ?)

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:23 19.07.2016.

bravo,nije kao neki proizvođač magle sa ukradenim novcima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije