Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pročitajte detalje

Zagrepčani, ne bacajte smeće po šumama i gorama. Naručite besplatan odvoz

storyeditor/2024-02-01/PXL_180821_34235777.jpg
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
02.02.2024.
u 10:53

Ovih dana, izvijestili su iz Holdinga, stanovnicima metropole na kućne adrese stižu obrasci za uslugu Čistoće koja je besplatna dvaput godišnje

Planirate li ili ste već započeli preuređenje doma ili pak nekog drugog prostora, glomaznog otpada i ove vas godine besplatno može riješiti Holdingova podružnica Čistoća, koja ga odvozi s kućnog praga. To je svakako bolja opcija nego da odvozite ili odvoz povjerite onima koji će vaše smeće istovariti u potok, rijeku, uz cestu ili po zagrebačkim šumama i gorama.

– Zagrepčani će ovih dana na kućne adrese zaprimiti dva obrasca zahtjeva za odvoz glomaznog otpada bez naknade, neovisno o tome primaju li jedinstvenu uplatnicu Holdinga putem pošte ili digitalnog kanala – izvijestili su iz megatvrtke.

Usluga besplatnog odvoza glomaznog otpada može se koristiti dvaput u kalendarskoj godini, a po jednom zahtjevu moguće je predati dva kubna metra. Želite li pak predati četiri kubna metra glomaznog otpada, onda imate pravo na jedan takav odvoz u godini. Zahtjeve možete uputiti od 15. veljače do 15. studenoga na adresu Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća, Radnička cesta 82 ili na mail cistoca.glomazno@zgh.hr, ali i ispunjavanjem obrasca na www.cistoca.hr.

POVEZANI ČLANCI:

– Odgovor na zahtjev s terminom odvoza bit će dostavljen u što kraćem roku, ne dužem od 20 dana, a podsjećamo da se glomazni otpad može predati i u reciklažna dvorišta – poručuju iz Holdinga.

Na listi ih je dvadeset, od kojih devet mobilnih, a u reciklažnim dvorištima prikuplja se tridesetak vrsta otpada iz kućanstva pa se, među ostalim, može dovesti i građevinska šuta, točnije do 200 kilograma u šest uzastopnih mjeseci. Reciklažna dvorišta rade svakim danom, osim nedjelje, od 6.30 od 20 sati.

 

Komentara 3

LA
larala
11:40 03.02.2024.

Nažalost, smeća će po šumama i gorama biti dokle god će Hrvatsku zatrpavati uvoznim smećem a, građane Zgb ograničavati sa 4 kubika glomaznog otpada godišnje i 200 kg šute u 6 mj. i, to kad se Čistoća sjeti. Tako se ne rješava problem otpada... Glomazni otpad bi trebalo odvoziti prema potrebi građana u neograničenoj količini jer svako sa zrnom pameti zna da se stanovi i kuće ne preuređuju jednom godišnje kao što se ne mijenja ni namještaj već u najboljem slučaju, jednom u desetljeću. Želimo čiste šume i gore, onda se tako i ponašajmo a, ne mantrajmo o nekoj čistoći i odgovornosti dok se ljudima onemogućava da riješe otpad onda kad za isto imaju potrebu.

DO
doktorica
20:26 03.02.2024.

jel ga treba reciklirat da bi ga odvezli?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije