Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan nakon nesreće

Zagrebački SDP o nesreći na Jakuševcu: 'Sigurnost radnika na Jakuševcu nema cijenu'

Zagreb: Opet se odronilo smeće na Jakuševcu, dvije osobe ozlijeđene
Luka Stanzl/PIXSELL
05.12.2023.
u 17:15

Gradska organizacija SDP-a Zagreba bezrezervno podržava zahtjev radnika organiziranih u sindikate koji djeluju u Čistoći da dobiju od poslodavca ili njegova ovlaštenika pisanu potvrdu nalaza inspekcije o sigurnosti lokacije na kojoj bi trebali dalje raditi na Jakuševcu

Dan nakon nesreće na zagrebačkom Jakuševcu, odnosno novog odrona otpada prilikom kojeg su tri osobe ozlijeđene, a jednom od djelatnika amputirana i ruka, o cijeloj su se situaciji, vezanoj uz sigurnost tamošnjih radnika, danas oglasili i iz Savjet za radništvo Gradskog odbora zagrebačkog SDP-a

Smatraju kako je u danu poslije tragedije na Jakuševcu politička odgovornost sadržana i u odgovoru na ključno pitanje, a ono glasi: Što danas poduzimaju upravljači Gradom Zagrebom i Zagrebačkim Holdingom po pitanju sigurnosti radnika?

– Gradska organizacija SDP-a Zagreba bezrezervno podržava zahtjev radnika organiziranih u sindikate koji djeluju u Čistoći da dobiju od poslodavca ili njegova ovlaštenika pisanu potvrdu nalaza inspekcije o sigurnosti lokacije na kojoj bi trebali dalje raditi na Jakuševcu. Nije teško razumjeti nesigurnost i strah radnika Čistoće i komunalnih radnika da se 24 sata nakon nesreće u kojoj je njihov kolega ostao bez ruke, a još su dvojica ozlijeđena, nesreća na radu tamo može ponoviti – stoji u priopćenju. 

VEZANI ČLANCI: 

Dodaju kako i iz Sindikata napominju da se radnici ne osjećaju sigurnima ondje raditi, jer istraga na Jakuševcu nije završena te kako se unatoč tome rad na odlagalištu otpada nastavlja se bez da su radnici dobili jamstvo sigurnosti. 

– Mora biti potpuno jasno da radnike opravdano zabrinjava sigurnost uvjeta rada na odlagalištu Jakuševac. SDP jasno izabire stranu radnika na koju ćemo stati kad su u pitanju ljudski životi. Da se ovaj drugi odron na Jakuševcu dogodio samo pola sata kasnije, moglo je puno više ljudi teško stradati. Nakon drugog odrona definitivno je nužno poduzeti odlučne korake u osiguranju svih potrebnih sigurnosnih uvjeta rada na najvišoj razini. Nakon dva odrona, jasno je da je i treći odron moguć ukoliko se ne poduzmu konkretne aktivnosti u sprečavanju neželjenih događaja, praćenih nesagledivim posljedicama – smatraju u zagrebačkom SDP-u te dodaju kako podržavaju radnike Čistoće u zahtjevu da odlaze na posao isključivo u sigurnim uvjetima prema svim pravilima zaštite na radu.

Komentara 1

LL
lijepa_li si
18:23 05.12.2023.

hoće li klisović ponudit ostavku u skupštini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije