Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET

Zagrebački maraton: zatvorene prometnice

Zagrebački maraton
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/17
14.10.2018.
u 10:30

Zagrebačka policija građanima je preporučila alternativne pravce kretanja

U nedjelju, 14. listopada, se održava 27. Zagrebački maraton pa će za automobilski i tramvajski promet biti zatvorene prometnice od Ilice na raskrižju sa Selskom preko Trga bana Jelačića do Dubrave, izvijestila je u četvrtak zagrebačka policija koja je građanima preporučila alternativne pravce kretanja.

Promet će biti zatvoren u nedjelju, od 9 do 15,30 sati na cestama: Ilica, od Selske do Trga bana Jelačića - Trg bana Jelačića - Jurišićeva ulica - Trg hrvatskih velikana - Draškovićeva, od Đorđićeve do Vlaške -Vlaška ulica - Maksimirska - Ulica Dubrava, od Avenije Gojka Šuška do Ulice Poljanice II. - Europski trg, izvijestila je zagrebačka policija.

Na cijeloj trasi utrke bit će obustavljen tramvajski promet, a autobusni i tramvajski promet odvijat će se prema posebnom rasporedu ZET-a.

Preporuča se korištenje alternativnog pravca sa sjeverne strane trase kretanja maratonaca, a koji povezuje istočni i zapadni dio grada: Selska - Sveti Duh- Bijenik - Lukšić - Šestinska cesta - Mlinovi - Gračanska - Markuševečka - Vida Ročića - Miroševečka - Slanovečka - Sunekova -Dankovečka - M. Lovraka - V. Žgeneca - Trnovčica - Dubec.

Ključne riječi

Komentara 3

ZG
zgdv55
11:38 14.10.2018.

Koji idiot može prepoloviti grad? Komunikacija sjever - jug totalno prekinuta. Pa zar moraju trčati pravocrtno istok - zapad. Možda iz vjerskih razloga?

MA
Marko2018
14:29 14.10.2018.

Totalna neorganiziranost i pravi kaos!. Pa zar se tek na dan maratona objavljuje da će ceste biti zatvorene' ? Zar se to niste mogli najaviti ranije, na svim portalima, novinama, vijestima, radijima, televizijama? Užas od organizatora! Danas su Zagrepčani proveli točno 5-6 sati vožnje u autu , tj. stajanja na jednom mjestu, od Črnomerca do Dubrave, a sve zbog ovog maratona! Zaista je katastrofa kada radno mjesto dobivaju podobni a nesposobni! Sve vas treba nabiti na kolac!

SA
SI aka SI
14:57 15.10.2018.

Da li maratona treba biti? Svakako! Kroz grad? Definitivno- svaki grad u Evropi ga ima. Da li je organizacija dobra? Može biti i puno bolja, premda komunikacija prema građanima nije odrađena loše- radio, novine, društvene mreže itd. Problem bi bio znatno manji kada bi staza maratona bila kružna, a ne pravac koji prepolovi grad. Tada bi se u određenim razmacima dio po dio staze mogao otvarati za promet (npr. 5 km nakon 45 minuta, 10 km nakon sat i pol itd). Drugi problem je što se na maratonima sa sličnim brojem sudionika (u gradovima gdje nema podzemne željeznice) uvijek osigura par punktova gdje automobili prolaze dok nema trkača. Ovdje se dešava da nakon tri i pol sata, istočno od Kvatrića imaš doslovno 20ak trkača, a promet je zatvoren još dva sata i policija ne smije pustiti nikoga, jer imaju takva naređenja. Dakle, određene promjene u organizaciji, koordinaciji i poboljšanja u komunikaciji prema građanima (i radi izbjegavanja problema, ali i radi popularizacije manifestacije) su poželjni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije