Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službene posjete

Zagrebački HSLS oštro o putovanjima Klisovića i Puljka: 'Manite se janjetine i Pariza. Krenite obilaziti kvartove'

Zagreb: Darko Klasić o rastu putnih troškova čelnika naših najvećih gradova
Patrik Macek/PIXSELL
14.08.2023.
u 12:34

Na listi gradova koje je Klisović posjetio u 2022. nalaze se Mainz, Lisabon, Brno, a Klasić se osvrnuo i na splitskog gradonačelnika koji je obišao Tel Aviv, Jeruzalem Quebeca, Bruxellesa, Beča...

Trošiti sumanuta sredstva na putovanja u turističke destinacije Europe, bez plana i rezultata u okolnostima u kojima su Zagrepčanima i Splićanima reducirane ili čak uskraćene razne komunalne usluge, više je nego licemjerno, ustvrdio je na konferenciji za medije šef zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić.

Dodao je kako je predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, koji odnedavno na toj funkciji djeluje kao volonter, prošle godine na službena putovanja potrošio oko 17 tisuća eura, što je gotovo četiri tisuće više od njegovih prethodnika Drage Prgometa i Andrije Mikulića zajedno u pet godina.

Na listi gradova koje je Klisović posjetio u 2022. nalaze se Mainz, Lisabon, Brno, Trst, Pariz te Sarajevo, a Klasić se osvrnuo i na splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka koji je pak, govori on, na pohođenje raznih svjetskih destinacija poput Tel Aviva, Jeruzalema, Quebeca, Bruxellesa, Beča, Barcelone i Ženeve, u pet mjeseci u protekloj godini izdvojio 20 tisuća eura.


>>VEZANI ČLANCI: 


–Šteta što mi građani u stvarnom životu na djelu ne vidimo dokaze dobrog upravljanja i uspjehe u vođenju naših gradova. Službena objašnjenja za putovanja delegacije iz Zagreba na pojedine destinacije više su tragične nego komične. U Mainzu su predstavnici gradske uprave predstavili uspješne projekte za obnove i sufinanciranje objekata stradalih u potresu, premda smo svi upoznati s rezultatima obnove u Zagrebu, dok su u češkom Brnu obilazili tamošnju spalionicu iako se od gradnje takvog objekta u našoj metropoli bježi kao vrag od tamjana– smatra Klasić pa domeće kako neredovit odvoz smeća, nepokošene livade i neobrezana stabla te neodržavani vozni park gradskih tvrtki nisu rezultati dobrog upravljanja, na temelju kojih se može opravdati posjećivanje europskih metropola.

Kaže i kako se u Splitu lokalna vlast nije niti potrudila dati razumna opravdanja za tolike troškove pa komentirao kako je očigledno riječ o pravim primjerima transparentnosti, koja se zagovara deklarativno. Predložio je gradskim vlastima da preskoče janjetinu i Pariz te krenu put svojih gradskih četvrti, gdje ih, zaključuje, čeka nagomilan neobavljen posao. 

Komentara 7

SA
sani1
14:17 14.08.2023.

Bespislen pop…

Avatar mrIvan
mrIvan
09:52 15.08.2023.

HSLS bio htio ustati iz "političkog mrtvila". Pa misli da je dovoljno pričati - zato će i ostati tamo gdje jest - u sferi statističke pogreške.

DU
Deleted user
14:39 14.08.2023.

Bas su se javili pravi - veliki ljubitelji velikogb. Kad god se javljaju iznose hrpu bedastoca. Gdje su bili kada se dvadeset godina pljackao i unistavao Zagreb? Drzali su svijecu velikomb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije