Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni poziv

Zagrebačka županija nudi 100 tisuća kuna za čipiranje pasa

Komunalni redari svakodnevno obavljaju kontrolu mikročipiranja pasa na području grada Zagreba
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
07.04.2022.
u 11:11

Javni poziv je otvoren do 15. travnja, a raspisan je s ciljem smanjenja i kontrole populacije napuštenih pasa te kako bi pomogla gradovima i općinama sa svog područja u troškovima provedbe Zakona o zaštiti životinja.

Zagrebačka županija raspisala je poziv vrijedan 100 tisuća kuna, a namijenjen je za usluge čipiranje pasa i sterilizaciju kujica na svom području kroz 2022. godinu. Javni poziv je otvoren do 15. travnja, a raspisan je s ciljem smanjenja i kontrole populacije napuštenih pasa te kako bi pomogla gradovima i općinama sa svog područja u troškovima provedbe Zakona o zaštiti životinja.

Kod raspodjele županijskih sredstava presudno će biti koliko pasa je na području jedinica lokalne samouprave registrirano u Lyscanu 2021. godine, jesu li donijeli opći akt o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama te jesu li provodili program kontrole populacije napuštenih pasa u 2021. godini, imaju li ugovor ili neki drugi akt o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja, odnosno imaju li u svom proračunu osigurana financijska sredstva za provedbu Zakona o zaštiti životinja.

Javni poziv, upute i obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se saznati na broju telefona 01/6009-413, radnim danom od 9:00 – 11:00 i 13:00 – 15:00 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije