Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sto kubika smeća

Zagrebačka Tratinska: Vlasnika na psihijatriju, a stan će dezinficirati

Stan pun smeća u Tratinskoj
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
13.11.2013.
u 08:00

Stan od 67 kvadrata na prvom katu jedan je od 11 u ulazu broj 62. Smeća je bilo toliko da je blokiralo vrata i, da bi se ušlo u nj, moralo se provlačiti.

Konačno!, tim su riječima susjedi i građani koji žive u Tratinskoj ulici dočekali radnike Centra za socijalnu skrb koji su došli počistiti stan na broju 62, koji je od poda do stropa bio pun vreća, smeća, boca, potrganih kišobrana, robe... Otpad je vlasnik u stan donosio više od deset godina i, prema procjenama stanara, nakupio sto kubika smeća. Grijanje na otvoreni plamen 2009. prouzročilo je i požar, koji je ugašen, a vatrogasci su tada odnijeli pet kamiona smeća.

– Odnijeli su samo ono što je tinjalo kako bi uklonili opasnost od novog požara. Tada smo odlučili riješiti taj problem – rekao je Branko Ječmenjak, predstavnik suvlasnika stanara tzv. Ašerove zgrade, simbola stanogradnje tridesetih godina prošlog stoljeća na Trešnjevci.

Stanari su tada počeli pisati dopise različitim institucijama, a nakon što je vlasnika Centar za socijalnu skrb stavio pod svoj nadzor te mnogih prijava policiji, inspekcijama, Ministarstvu i Zavodu za javno zdravstvo, tom je stanaru oduzeta poslovna sposobnost te je odvezen u Psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan.

– Dezinficirat ćemo stan i konačno se riješiti smrada koji trpimo godinama – kaže Ječmenjak.

>>Poruka Zagrepčanima: Glomazni otpad više ne može na ulice!

Ključne riječi

Komentara 20

TO
Tomi12
10:13 13.11.2013.

Nebi se ni sad postupilo da netko od Gradonačelnikovih ili SDPovih mafioza nije vidio priliku u prisvajanju stana nakon zbrinjavanja vlasnika.

DR
dragica949
10:04 13.11.2013.

Čovjek godinama terorizira ostale stanare, a na njihove pritužbe niko ne reagira,već se nadležni s njima igraju ping-pong.Ministrica Opačić ima još puno posla u centrima za socijalnu skrb.

HA
Hathor
14:22 13.11.2013.

Ovo se zove sindrom opsesivno-kompulzivnog sakupljanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije