Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Prometni apsurd: tko ne registrira auto, 'štedi' 500 kuna

zagreparking pauk
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
21.03.2016.
u 17:00

Smislili su trik kako ne platiti kartu za parkiranje ili se osloboditi "progona" pauka - automobil ne registriraju jer takvog se ne može kazniti niti ga se podići

Svatko se snalazi i traži goblenske rupe u zakonima i pravilnicima. Središte grada logično, s obzirom na prometnu politiku koja ne eliminira promet iz središta, vapi za parkirališnim mjestima, nijedno mjesto neće dugo prazno čekati novog vozača.

Nezgodno je to mnogim ugostiteljima. Rado bi njihovi gosti bili komotni, parkirali i u miru ručali. Ne žele ili ne uspijevaju od grada dobiti rezervaciju parkirališnog mjesta, ali zato nastoje smisliti trik kojim će doskočiti da ga sami rezerviraju.

Tako je vlasnik jednog restorana u središtu grada nabavio neregistrirani skuter koji parkira na mjesto ispred svog restorana i pozicionira ga upravo tako da vozač ne može parkirati. I tu počinje sustav apsurda. Vozač koji je uporno kružio tražeći parkirališno mjesto stao je ispred restorana i zamolio da skuter pomaknu.

Ne može, plaćaju skupu dnevnu kartu za njega, objasnio mu je netko od zaposlenih u restoranu. Kakvu, pobogu, kartu kad taj motocikl nema registarske tablice, sinulo je vozaču koji je priprijetio da će im pozvati pauk-službu. Ali u restoranu se nisu uzrujali. I sami su mu savjetovali da slobodno nazove tu nemilu službu Zagrebparkinga. Kad ih je ljutiti vozač nazvao, bilo mu je jasno zašto su ugostitelji opušteni.

Zagrebparking ne diže skutere ni neregistrirana vozila, objasnio mu je Zagrebparkingov dispečer kako vlasnik neregistriranog vozila može “uštedjeti” 500 kuna. Preporučio mu je da pozove prometno redarstvo.

Nazvao je iživcirani vozač i njih, ali više nije želio usporavati promet te je nastavio dalje. Je li i kako li je, s obzirom na to da i prometni redari identificiraju vozilo prema registraciji, kazna napisana, nismo doznali, ali apsurd je jasan. Sličan još jednom iz prometnog sektora. Online parkirališnu kartu u Zagrebparkingu ne može kupiti onaj tko ima dug prema toj podružnici. “Blokadu” im stavlja policija koja ima pravilo da se vozilo ne može registrirati ako nisu podmireni svi dugovi.

Ali istu tu kartu može se kupiti na prodajnim mjestima Zagrebparkinga bez podmirenja starog duga.

Komentara 29

AU
Augustiner
19:14 21.03.2016.

Pišete nebuloze!! Svaki grad Odlukom o komunalnom redu može propisati da je zabranjeno parkiranje neregistriranih vozila na parkiralištima i s mogućnostima odvoza vozila, pa čak i prodaje ako se vlasnik ne pojavi!! Parkiranje neregistriranih vozila na javnom parkingu je kažnjivo i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama..1000 kuna kazna..pa tko voli nek izvoli!! Poanta je da se u HR ništa "ne može" iako sve lijepo stoji u propisima!! Mahunu bi on meni uštedio 500 kuna kad bi mu pauk odvezao automobil ili motocikl ako se ne pojavi prodao na javnoj dražbi i naplatio ležarinu!!

PR
primo1
17:20 21.03.2016.

To je stara fora.Ostaviš auto,skineš tablice i staviš ih u prtljažnik!!Problem sa parkingom rješen!

DU
Deleted user
18:05 21.03.2016.

Kroatistan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije