Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost i zadovoljstvo

Zagreb je ovih dana turistički 'prešišao' Pariz i London s čime se pohvalila i policija

Fotografije iz zraka zagrebačke katedrale
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
28.07.2022.
u 17:06

Prema istraživanju turističke platforme Marbian europska destinacija koja je prema njihovom istraživanju u srpnju nudila najbolju vrijednost za novac je Zagreb, a jaedan o glavnih razloga je sigurnost

Zagreb je ovih dana dobio još jedno važno turističko priznanje. Ugledna putnička platforma Mabrian,Zagreb je proglasila vodećim europskim gradom u kojemu posjetitelji dobivaju najbolju vrijednost za novac. Na drugom je mjestu Atena, a na trećem Ljubljana. Dubrovnik se pak našao na devetom mjestu. 

U svoje istraživanje Mabrian je mjerio razinu zadovoljstva i percepciju koju posjetitelji imaju o destinacijama. U području istraživanja uz klimu, smještaj, cijene, dostupnost ili općenito, sveukupnu ponudu turističkog proizvoda, izdvojeno je bilo i područje sigurnosti u kojem Zagreb visoko kotira. 

-Destinacija koja prema našem istraživanju u srpnju nudila najbolju vrijednost za novac je Zagreb. Usprkos tome što je među najlošije zračno povezanim gradovima u našem istraživanju, posjetitelji su Zagrebu dali visoku ocjenu u drugim područjima. Također, cijena smještaja u Zagrebu je niska u odnosu na ostale analizirane destinacije- objasnili su na mrežnim stranicama Mabriana. Istakli su i kako su neotkrivene destinacije s manjim gužvama već neko vrijeme u trendu. 

Megapopularne destinacije poput Londona, Pariza i Barcelone našle su se na začelju ove ljestvice, a najveći su razlog previsoke cijene smještajnih kapaciteta. 

Mabrianovim rezultatima na svojim se stranicama pohvalila i Policijska uprava zagrebačka. Tijekom ljetnih mjeseci u sklopu MUP-ova projekta "Sigurna turistička destinacija", u radu Policijske uprave zagrebačke sudjeluju i policijski službenici iz Republike Koreje i Narodne republike Kine, koji u zajedničkim policijskih ophodnjama s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke pomažu u uspostavi što bolje komunikacije s turistima njihovih zemalja, a koji imaju  zapažen udio među gostima Zagreba i RH.

-Policijska uprava zagrebačka pozitivne brojčane pokazatelje postignute mjerama i radnjama policije stavlja u kontekst dobivenog povjerenja i podrške građana u svakodnevnom životu. Inače, za spomenuti je kako se bilježe najbolji statističko-analitički podaci u posljednjih 20 godina (primjerice, 2011. godini bilježilo se oko 22.000 kaznenih djela, a prošle 2021. godine, dakle 10 godina kasnije, – oko 13.500 kaznenih djela ili skoro 8.000 djela manje, itd) - stoji u njihovom priopćenju. 


 
 
 

Ključne riječi

Komentara 1

VK
vk52
18:40 28.07.2022.

Turisti se pozeljeli da vide smece i divlje svinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije