Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački dnevnik Patrika Maceka

Zaboravljeno okretište na Savskom mostu! Do kada?

Savski most
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/14
13.10.2014.
u 12:00

Čeka se na otvorenom, sjedi na pločnicima ili metalnim ogradama, kako se tko snađe, a ona sitna kupnja, jutarnje ili kasno večernje pecivo ili sendvič, kupuje se iz malih poslovnica čiji vlasnici posao vode "iz kontejnera".

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Okretište Savski most, ima tome već dosta godina, uvelike je izgubilo važnost koju je prije imalo. Jedino je ostalo "nepopeglano" unatoč činjenici da gradonačelnik Milan Bandić uživa vidjeti grad dotjeran.

I dok se zbog drugih tramvajskih okretišta, stihijski uređivanih po gradu vode polemike, što zbog preskupih "zlatnih toaleta" ili zbog skupih nadstrešnica kojima su uređivana, okretište Savski most pruge su odavno mimoišle. Tramvaji voze u Novi Zagreb i Jarun. No mimoilaženje pruge nije razlog za odgodu uređenja okretišta. Upravo je tamo i dalje velik broj putnika, baš kao i prije mnogo godina, koji u grad pristižu iz prigradskih naselja...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uređenje zaslužuje tim više što je Savski most kao okretište na korištenje pušten još u rujnu 1891. godine, od prvoga dana konjskog tramvaja, kao odvojak glavne pruge. No o njegovu uređenju još uvijek se šuti. Čeka se. Do kada?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

>>Otkrivena dobro čuvana oaza - novi prolaz u gradu

Komentara 7

ZE
zelenakrava
12:45 13.10.2014.

Da autor malo baci pogled na prostorne planove znao bi da će tu u blizini biti stanica brze gradske željeznice,veliki autobusni terminali i naravno tramvajsko okretište.Ne isplati se sad neštro uređivati a onda za 3-4 godine opet sve "Jovo na novo".To će sve biti malo sjevernije gdje je igralište nekadašnjeg Gusara,VK Trešnjevka,bivša gostiona Pavelić tj. kasnije Grozd.

GO
goricaV
13:56 13.10.2014.

Nevjerojatno kak se svaki kutak i događaj u Zagrebu secira na ovom portalu. Da se bar tak secira detaljno i druge gradove u Hrvatskoj i njihove gradonačelnike, možda ti gradovi prema nedavno objavljenoj interaktivnoj mapi hrvatskih gradova u kojoj je detaljna statistika o socijalno-gospodarskom stanju, plaćama, natalitetu, zaposlenosti, nezaposlenosti, itd., ne bi zaostajali za Zagrebom 20 i više posto!

SP
spremni0
10:05 14.10.2014.

najbolesnije je što se tih 50 metara prema mostu ne može proći s autom ostojićevi lešinari stoje iza ugla i deru nas, nemožeš ni sendvić kupiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije