Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAJAM VJENČANJA

Za vjenčanicu i do 48 tisuća kuna

06.02.2009.
u 22:02

Ona s buketom ruža, u bijelom. On s prstenom, u crnom odijelu. Uzimam - kaže ona, a on, njen princ na bijelom konju tek se lagano nasmješi i dobaci - tako si divna u bijelom i od radosti drhtiš sva, ne skrivaj suze pod velom, volim te ja... Jedna je to od varijanti romantičnog scenarija gotovo svake djevojke za najvažniji dan njezina života. Pripreme traju i više od godinu dana, pa su mnogi budući mladenci još zarumenjeni od silne ljubavi ruku pod ruku požurili na otvorenje 11. Sajma vjenčanja u Boćarskom domu.

Revija vjenčanica i odijela

Video: Lana Kovačević

Najskuplje 48 tisuća kuna
Od pozivnica, zahvalnica, restorana do vjenčanica, odijela, kolača i glazbe sve je to izloženo na ovom već tradicionalnom sajmu koji je ujedno najveće okupljalište budućih gospođa. A, željama i idejama nema kraja. – Znate ja bi gornji dio ove vjenčanice, donji dio one, bisere s treće haljine – zahtjevi su s kojima su se susretali mnogi trgovci i vlasnici salona vjenčanica.

Za cijenu, koja nerijetko doseže malo bogatstvo, nitko ne pita. – Cijena nije bitna ipak se udajem samo jednom. Bar se nadam – iskrena je buduća mlada Ivana koja će pred oltar 20. lipnja. Za njezinu svadbu sve je pripremljeno no ipak nedostaje najvažniji detalj – vjenčanica. Sa svojom kumom Sandrom jučer je pokupila kontakte svih salona, a od mora blještavih haljina, nije se na kraju odlučila niti za jednu. No, sve su mlade jako dobro upućene u trendove ove sezone koji pred oltare ponovo vraćaju čistu bjelinu i blage krinoline.


Video: L. Kovačević

Cijene najvažnije oprave u životu su od vrtoglavih 48 tisuća kuna za modele koje potpisuje Ellie Saab do 2.500 kuna za najam vjenčanica. Za svoj izgled mladoženja mora "iskeširati" od sedam do devet tisuća kuna. Za taj će novac dobiti košulju, hlače, prsluk sa srebrnim gumbima, kravatu i maramicu, a sve rađeno po mjeri. Trend ove sezone je i prstenje bijelog zlata koji se mogu kupiti za 450 kuna ili za 15 tisuća kuna. Želi li mlada da joj na glavi zablista ručno rađena tijara platit će 15 tisuća kuna ili igrati pametno – kupiti prstenje, a tijaru besplatno dobiti na posudbu.


Foto: Renato Branđolica

Treba nam sve
– Vjenčat ćemo se u listopadu i počeli smo s pripremama. Treba nam apsolutno sve. Moja haljina mora biti jednostavna i imati male cirkone po sebi, a muž će uzeti crno klasično odijelo – rekla je Sanela Repač.


Posjetite sajam

Sajam vjenčanja otvoren je ovog vikenda u Boćarskom domu od 10 do 20 sati, a cijena ulaznice je 10 kuna. Ona je ujedno i kupon za nagradnu igru u kojoj posjetitelji mogu osvojiti svadbenu svečanost za 50 uzvanika, vjenčanicu, odijelo i putovanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije