Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vješti na dva kotača

Za igranje pola na biciklu nije bitno samo pratiti lopticu

bike polo  (1)
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/9
29.04.2013.
u 13:00

Sport je vrlo naporan, važno je i održavati ravnotežu, kažu sudionici natjecanja

Prva trodnevna međunarodna konferencija o biciklističkom prometu i cikloturizmu završila je u subotu događanjem “Orange bike day” na glavnom gradskom trgu. Nakon okruglog stola i razmjene znanja o povezanosti stručnjaka – arhitekata, urbanista, ali i biciklista te turističkih djelatnika, počeo je glavni događaj u podne – biciklijada duga sedam kilometara koju su odvozili i koprivnički policajci. Više od tisuću biciklista provezlo se Ilicom, Frankopanskom i Savskom do Zelenog vala u smjeru istoka koji je na 15-ak minuta ponarančastio. Vožnja se nastavila preko Džamije do Kvatrića te Vlaškom do Palmotićeve, a zatim Amruševom do Trga.Vladala je pozitivna atmosfera, a velik broj biciklista nosio je narančaste majice jer se događaj odvio pod pokroviteljstvom Kraljevine Nizozemske. Došli su nizozemska veleposlanica Stella Ronner Grubačić i danski veleposlanik Bo Eric Weber. A na Trgu se igrao i polo na biciklima. Oni koji su ga probali kažu da je užasno naporan. 

– Cijelo vrijeme se koči na malome prostoru i mora se održavati ravnoteža te u isto vrijeme pratiti lopticu, veli Darinka Jug iz udruge Moj bicikl koja je polo na biciklu isprobala prvi put. Biciklisti su na štandovima mogli zaigrati kviz znanja o Nizozemskoj i biciklima, a tražio se i pobjednik za najsporiju utrku na kojoj je bilo bitno u što duljem razdoblju proći stazu od sedam metara. Glavna nagrada je avionska karta na domaćoj liniji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije