Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitno

Za gradnju nasipa stanovnicima će se izvlastiti dijelovi zemljišta

poplave (1)
Igor Kralj/Pixsell
28.10.2010.
u 20:44

Nasip će se graditi u Vrbovcu Samoborskom, Medsavama i Savrščaku koji su prije mjesec dana bili popljavljeni

Stanovnici Vrbovca samoborskog, Medsave kao i Savrščaka buduće će poplave, čini se, dočekati spremni. Uskoro bi se, naime, trebali početi graditi nasipi uz omraženu Savu koja je prije mjesec dana poplavila velike dijelove samoborske okolice. Nakon nekoliko desetljeća uzaludnog čekanja, kako smo doznali od mještana Medsave, Sava bi trebala biti “ukroćena”. Projekt gradnje provodi Vlada i to prema žurnom postupku, pa će država od građana izvlastiti zemljište uz rijeku, a sudeći prema komentarima mještana Medsave, svoje zemljište rado će ustupiti no ipak za neki novac.

Čekaju 50 godina

– O izvlaštenju nije bilo nikakvog govora. Oni su utvrdili koliko se kome uzima za gradnju tog nasipa, no to su samo mali dijelovi parcela. Mogu samo reći da kod nas neće biti nikakvih problema jer se radi o malim površinama. Nasip se mora napraviti i to je jedino važno – rekao nam je Miroslav Vrančić, radnik na skeli u Medsavi, dobro upoznan s problemom poplava.

Kaže da je čuo kako je u susjednom selu Otok, u kojem je već izgrađen dio nasipa, vlasnicima isplaćeno između četiri do 10 eura po kvadratu zemlje, ovisno o kvaliteti zemljišta.

– Mi samo želimo da se taj nasip konačno izgradi i da što prije bude gotov. O tome se priča već 50 godina tako da mi ne znamo kada će se doista početi graditi. U ponedjeljak su bili geodeti ovdje, mjerili nešto i imali nekakve pripreme. Ako bude novca, onda će početi graditi, ako ne – onda će se to ponovno produljiti i mi ćemo poplave dočekati nespremni – rekao nam je Vrančić.

Dat ćemo zemlju

Gradnji obrambenog nasipa veseli se i Barica Zrinjan, kojoj je dosta poplava jer je ove jeseni u dvorištu spašavala životinje od gušenja.

– Poplave koje su nas pogodile prije mjesec dana načinile su nam veliku štetu, a nasip će nas zaštititi. Već godinama čekamo da se on napravi, no obećanja još nisu ispunjena. Svi smo spremni dati zemlju – kaže stanovnica Medsave Barica Zrinjan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije